- Nordmenn gisler på greske sykehus

Nordiske forsikringsselskaper mener det råder mafiatilstander på private greske sykehus. Ifølge alarmsentralen SOS-International blir turister grovt utnyttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et internt notat til nordiske forsikringsselskaper blir det advart mot at pasienter blir fratatt passene sine og holdt som gisler på sykehusene inntil forsikringsselskapene betaler dem ut, skriver Dagsavisen.

- Det hersker mafiatilstander på noen av de greske øyene, spesielt på Korfu, Santorini og Kreta, heter det i notatet fra SOS-International.

Skadde turister kan bety gode penger for de private klinikkene. Blant sommerens skrekkeksempler er ei svensk jente som fikk operert bort blindtarmen til den nette sum av 55.000 kroner.

Et norsk barn fikk flenge i leppa etter et fall, og behandlingen ved klinikken i Hellas kostet forsikringsselskapet over 23.000 kroner. Brudd i ei tå hos en norsk mann ble kalt en «major operation» og kom på nærmere 25.000 kroner.

- Foruten at det skaper problemer for oss i form av penger og ekstra saksbehandling, så skaper det store problemer for våre kunder som mister verdifull ferietid, sier informasjonssjef Øystein Thoresen i Gjensidige NOR til Dagsavisen.

Gjensidige NOR er ett av de norske, svenske, danske og finske forsikringsselskapene som eier alarmsentralen SOS-International. De oppfordrer kundene til å oppsøke offentlige sykehus hvis uhellet er ute i Hellas, og understreker at den beste behandlingen gis her.

NTB