Nordmenn håper å selge 16 000 kjøttdeighakkere i Australia

Tidligere maskinist Vegard Ertvaag og kokken Erling Sundal satser knallhardt på å erobre Australia.

Hackit: Erling Sundal og Vegard Ertvaag lanserer nå produktet i Australia. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Hackit: Erling Sundal og Vegard Ertvaag lanserer nå produktet i Australia. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mottagelsen av kjøttdeighakkeren Hackit har vært overveldende i Norge. Ifølge Finansavisen har det i løpet av to år blitt solgt 600.000 eksemplarer, og i 2013 omsatte Hackit Norway for 9,5 millioner kroner.  

Regnskapet for 2014 viser en omsetningsvekst på 5,3 prosent.  

- Har etterspørselen stoppet opp i Norge?
- Vi er nok over toppen, men vi selger fortsatt veldig mye. Fortsatt finnes det rundt 1,8 millioner norske husstander som ikke har en Hackit. Det skal vi gjøre noe med, sier Vegard Ertvaag til Finansavisen.

Resultatet krympet Resultatet sank fra fire millioner kroner i 2013 til 1,1 millioner i fjor, blant annet fordi gründeren - og selskapets eneste ansatte - tok ut lønn for første gang.  

- Vi håper å runde ni millioner kroner i omsetning i år. Det er en liten nedgang fra 2014, men det er et resultat av fokus på Australia og mindre fokus på Norge. Vi forventer økt vekst fremover, spesielt som følge av eksport, forklarer Ertvaag.

Satser på Australia For Australia har hovedfokus når selskapet i år har begynt å eksportere kjøtthakkeren.

Ifølge Finansavisen har Hackit Norway sendt 16.000 Hackit-hakkere til Australia, og produktet er inne i 400 butikker «down under». Det er Bergen Plastics som produserer Hackit, men for det australske markedet skal det satses på lokal produksjon.

- Vi har investert i nytt støpeverktøy i Melbourne. Dette er snart klart, og da kan vi produsere 7-8.000 hakkere daglig. I neste uke sender vi dessuten ned 10.000 Sliceit-pizzaskjærere, sier Ertvaag.

Hackit ble etablert av Vegard Ertvaag i 2012. Han eier 55 prosent av selskapet mens kokken Erling Sundal sier 45 prosent.   

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år