TIL GODE:  Normenn har flere hundre millioner Trumf-kroner til gode. Selskapet jobber med å bli kvitt mer penger. Foto: Alf Ove Hansen / Dagbladet
TIL GODE: Normenn har flere hundre millioner Trumf-kroner til gode. Selskapet jobber med å bli kvitt mer penger. Foto: Alf Ove Hansen / DagbladetVis mer

Nordmenn har 700 bonus-millioner til gode

Kundene har over 700 mill­ioner kroner til gode, men adm. direktør Truls Fjeldstad i Trumf ­jobber med å bli kvitt mer penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Lojalitetskort og kundebonus er big business. Trumf, som NorgesGruppen eier mesteparten av, har over 700 millioner kroner på konto. For ikke lenge siden var «innskuddet» på over 800 millioner kroner, men selskapet jobber hardt for å få tallet ned, skriver Finansavisen.

Med drøyt 2 millioner kunder, betyr det at hver kunde i gjennomsnitt har 350 kroner innestående. Til tross for at dette er rentefrie penger, ønsker selskapet at kundene skal ta ut litt mer.

- Vi bør egentlig ned enda 100 millioner kroner, sier adm. direktør Truls Fjeldstad til Finansavisen.

Han jobber hardt for at kundene skal rullere pengene de har innestående og ikke glemme at de har dem tilgjengelig. Pengenes som kundene trekker ut, betales ut av Trumf ­Finans DA, som eies 80/20 av NorgesGruppen og Shell.

- Kanskje dere skulle starte bank?

- Mange ville kanskje tro at vi burde sette pengene på børs eller starte bankvirksomhet, men vi er utrolig konservative. Dette er ikke noe vi leker med, sier han.

Trumfkundene får 1 prosent bonus når de handler i NorgesGruppens butikker eller på betjente Shell-stasjoner. Hvert år tikker det inn 3-400 millioner kroner fra kundenes bonuser. Fjeldstads mål er at kundene skal ta like mye ut, som de «setter» inn. Balansen på 700 millioner kroner skyldes at det i starten var litt vanskeligere å ta pengene direkte ut for kundene.

- Nå tar kundene ut omtrent like mye som kommer inn, forteller Fjeldstad til Finansavisen.

De 3-400 millioner kroner blir tatt ut enten gjennom kontantuttak eller handel i butikkene, eller ved kjøp av produkter gjennom nettbutikken Flust. Noe blir også overført til SAS Eurobonus, som Trumf har avtale med.