Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn har gitt opp drømmen om hytteidyll og bestiller sydentur

Men nå er det snart for seint etter gigantøkning i antall bestillinger. - Vi har en økning på 45 prosent sammenliknet med i fjor, sier Apollo.

FRISTENDE: Nordmenn lengter til sol og varme - og rømmer blant annet hit til Alanya i Tyrkia. Foto: Odd Roar Lange/Dagbladet
FRISTENDE: Nordmenn lengter til sol og varme - og rømmer blant annet hit til Alanya i Tyrkia. Foto: Odd Roar Lange/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange nordmenn hadde nok sett fram til å grille pølser, kjøle ned et par kalde pils i vannet, spille badminton og kanskje bade, kjøre vannski, ringen eller andre hytteleker denne sommeren. Men for de fleste av oss blir det med tanken.

For værmeldingen ser ikke bra ut.

- Nei, det ser ikke så lovende ut. Det er et lavtrykk over Sør-Norge nå, og det vil gi ustabilt vær og byger de aller fleste stedene i Norge. Akkurat nå er det jo ganske bra vær i nord, men med noen byger i Nordland. Etterhvert vil lavtrykket over Sør-Norge gå sakte nordover, og det vil bli verre også der utover uka, sier statsmeteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt på Blindern til Dagbladet.

- Det er verst i sør nå, men så bytter det om. I første del av neste uke er det muligheter for en svak høytrykksrygg, da kan det bli lengre perioder med fint vær i Sør-Norge, mens det blir lavtrykk i nord. Noen dager i enste uke er det håp for Sør-Norge, sier Foss videre.

Gigantøkning hos reiseselskapene Drittværet og de dårlige nyhetene fra meteorologer som melder at det vil fosse ned, gjør at feriekåte nordmenn finner andre steder der de kan bade og leke uten å hakke tenner.

- Det er mange som vil bade og svømme uten å fryse ihjel, så det er kjempebra med salg av charterreiser hos oss akkurat nå. Når det er dårlig værvarsel, er det bra for oss. Vi solgte 14 prosent mer i forrige uke enn samme uke i fjor, til tross for at vi har økt volumet med 10 prosent, sier Marie-Anne Zachrisson i Ving til Dagbladet.

Helen Begby i Apollo forteller også om en enorm pågang.

- Det er ikke akkurat Syden her i Norge, så det har vært en enorm pågang spesielt de siste ukene. Det har vært en økning på 45 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, og det er tydelig «værflyktninger» som vil reise så fort som mulig, sier Begby.

- Dette er vanligvis en periode der folk er på ferie, og det normalt er ganske stille. Værmeldingen gir ikke håp, og da er det selvsagt kjedelig om du sitter på hytta og det ikke er så mye å finne på, sier hun til Dagbladet.

Nordmenn er dessuten mindre kresen på hvor i såkalte «Syden» de vil reise til.

- Nå handler det bare om hva som er ledig, for det er få plasser igjen.

Fremdeles muligheter Kirsti Irgens Ertsås i Star Tour forteller at det er utplukket og lite igjen - men at det fremdeles er muligheter for å rømme landet.

- Det koker på kundesenteret og i helga hadde vi dobbelt så mange henvendelser fra kunder som samme helg i fjor. Det sier litt om værsjuke nordmenn. Det er et par restplasser igjen, og de som er innom nettsidene våre er innom seint på kvelden og bestiller reise allerede til neste morgen, sier Ertsås.

- Dette er nok folk som i utgangspunktet hadde sett for seg en ferie i Norge, men når langtidsvarselet ser så dystert ut finner de andre løsninger, fortsetter hun.

- Nordmenn tar ingen sjanser og tanken på å bli sittende igjen på hytta og se drypp fra markisene frister ikke, konkluderer hun.

- For seint ute Marie-Anne Zachrisson i Ving mener folk må belage seg på en litt senere ferie.

- Det er veldig utplukket, så de fleste må nok belage seg på å reise litt senere i juli eller i august. Men jeg oppfordrer folk til å følge med, for reisene er raskt ute ved en avbestilling, sier Zachrisson.

- Det er mer å velge mellom om du kan tenke deg de 12 siste dagene av juli eller august, men om du vil reise til helgen er du for seint ute, mener hun.

DRITTVÆR: Det er lite som minner om at det er sommer i Oslos paradegate Karl Johan. Dette bildet er fra i går. Foto: 
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
DRITTVÆR: Det er lite som minner om at det er sommer i Oslos paradegate Karl Johan. Dette bildet er fra i går. Foto: Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!