Nordmenn har hentet ut 43 døde

Det norske spesialteamet har vært med og hentet ut 43 døde og 36 skadde fra ruinene i flyktningeleiren i Jenin på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et norsk spesialteam har så langt bidratt til å få 43 døde og 36 skadde ut fra flyktningleiren Jenin på Vestbredden.

Spesialteamet dro til Jenin i slutten av forrige uke, og består av folk fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Teamet har også detonert et større antall eksplosiver og miner, opplyser Norges Røde Kors.

Blant spesialistene er det bygningsingeniører, sprengstoffeksperter og en lege. De dro ned da det ble klart at det var for farlig for vanlige hjelpearbeidere å bevege seg i leiren på grunn av eksplosivene og hus som kan rase sammen.

- Arbeidet er uhyre vanskelig og omfattende. Det norske teamet har gjort en kjempeinnsats, mener Ola Skuterud, delegasjonsleder for Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger i Midtøsten. Han leder dessuten spesialteamets arbeid i Jenin.

Norsk Folkehjelps generalsekretær Eva Bjøreng og et par andre representanter fra organisasjonen dro tirsdag til Midtøsten for å få et inntrykk av den humanitære krisen i de palestinske områdene. Delegasjonen skal blant annet se på forholdene i Jenin.

(NTB)

<B>ØDELAG AV LANDMINE: 10 år gamle Assad Faisal Issam mistet synet og en arm da en ueksplodert landmine gikk av i flyktningeleiren Jenin. Over 10 personer er blitt skadd etter å ha kommet borti ueksploderte granater og åpnet dører som det var festet sprenglegemer til.
<B>LETER VIDERE: Palestinerne forsøker å lete igjen restene av den seks etasjer høye bygningen i Nablus på Vestbredden.