Nordmenn i Bangladesh: - Vær forsiktige!

Militante grupperinger planlegger aksjoner.

 VARSKO I BANGLADESH:  En italiensk hjelpearbeider ble skutt og drept mandag. Foto: Suvra Kanti Das/Demotix/Corbis
VARSKO I BANGLADESH: En italiensk hjelpearbeider ble skutt og drept mandag. Foto: Suvra Kanti Das/Demotix/CorbisVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges ambassade i Bangladesh ber norske borgere være varsomme i Bangladesh' hovedstad Dhaka etter drapet på en italiensk hjelpearbeider.

Advarselen ble lagt ut på ambassadens hjemmeside tirsdag. Dagen før ble en italiensk hjelpearbeider skutt og drept i Dhaka, et drap som tilhengere av ekstremistgruppa IS hevder å stå bak. Hvis dette blir bekreftet, vil det være det første angrepet som den ytterliggående gruppa har gjennomført i Bangladesh.

Tavella Cesare (50) var ute og jogget i Dhakas ambassadestrøk Gulshan da han ble skutt tre ganger, ifølge internasjonale nyhetsbyråer. Gjerningspersonene kom på en motorsykkel. Ifølge politiet er det ikke snakk om et ran ettersom ingenting ble tatt fra italieneren. Mye tyder på at drapet var planlagt.

Norske borgere oppfordres spesielt til å unngå steder der vestlige borgere møtes, som hoteller, restauranter og konferansesentre.

«Informasjon mottatt denne uken kan tyde på at militante grupperinger planlegger aksjoner mot vestlige interesser i Bangladesh», skriver ambassaden, som også ber nordmenn i Bangladesh om å holde seg oppdatert ettersom situasjonen kan endres raskt.

USA og Storbritannia har også advart om at trusselbildet mot landenes borgere i Bangladesh er skjerpet. Diplomater fra begge land ble mandag bedt om ikke å gå ut i løpet av natten.

(NTB)