Nordmenn i havsnød reddet

Flere australske og franske redningsfly var i aksjon og to cruisebåter ble omdirigert da to nordmenn i havsnød måtte reddes fra sin synkende katamaran utenfor Australia i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med brukket mast og vannet fossende inn i det ene skroget, sendte de to nordmennene om bord på «Iris» ut et nødsignal som den australske redningssentralen fanget opp. Posisjonen var da 673 kilometer nordøst for Gladstone på Queensland-kysten i Australia. «Iris» var på vei fra Ny-Caledonia til Australia.

Fly fra det franske luftforsvaret lokaliserte katamaranen og slapp ned en livbåt som de to nordmennene fortøyde til katamaranen.

Fem lange timer måtte de to vente mens fly fra det australske luftforsvaret overvåket dem fra lufta, opplyser Paul Trilfall ved den australske redningstjenesten.

To cruisebåter som var i området ble omdirigert og ved 14-tiden norsk tid fikk mannskapet på det ene øye på de to nordmennene i havsnød.

- Begge er nå i sikkerhet om bord på cruiseskipet, der de skal være fram til tirsdag, når skipet kommer til havn i Bundaberg på Australias østkyst. Ingen er skadd og jeg har snakket med familien i Oslo, som er veldig glade for at de er i trygghet, sier Thrilfall til NTB.

De to nordmennene er begge i 60-årene og trolig fra Oslo-området.

Katamaranen deres er nå forlatt og vil trolig synke, opplyser Thrilfall.

(NTB)