Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn i London havnet midt i terror-kaoset

- Noe av det verste jeg har opplevd.

TERROR: Flere nordmenn havnet midt i terror-kaoset i går kveld. Foto: AP / NTB Scanpix
TERROR: Flere nordmenn havnet midt i terror-kaoset i går kveld. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Linn Ellingsen og kjæresten satt på en pub i London da terroristene angrep folk på gaten rett utenfor. Angriperne ble drept før de kom seg inn i lokalet.

- Det var noe av det verste jeg har opplevd. På et tidspunkt trodde vi at vi skulle dø, sier 28-åringen til TV 2.

TERROREN I LONDON: Søndag formiddag talte Theresa May etter terroren i London. Det var en preget statsminister som delte et tydelig budskap - nå er det nok. Gårsdagens angrep i London er det tredje terrorangrepet Storbritannia har blitt utsatt for siden slutten av mars. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ellingsen forteller til VG at hun og kjæresten hadde møtt en venninne på puben Wheatsheaf på Borough Marked lørdag kveld da de tre terroristene slo til. Hun forteller at folk begynte å barrikadere dørene inn til puben med øltønner og bord.

- Jeg så mennesker komme løpende og en mann som hogg etter en kvinne og mann med machete. Jeg vet ikke om han traff dem, men kvinnen falt ned på bakken før hun kom seg unna, forteller Ellingsen til Bergens Tidende.

Hun forteller at det ble full panikk inne på puben da kjæresten så at den ene angriperen hadde på seg noe som kunne se ut som en bombevest.

- Alle løp bakover til det de trodde var en nødutgang, men det var en blindvei. Vi måtte bli i puben. Da vi hørte skyting også, tenkte vi at det kunne være terroristene som skjøt. Folk var livredde, sier hun.

Ellingsens kjæreste Petter Jordan anslår at det var rundt 20 gjester inne i publokalet da terroristene forsøkte å ta seg inn. Mannen med machete sto bare en halvmeter utenfor vinduet der Jordan satt rett på innsiden.

- Folk løp bakover fordi vi trodde at det var en utgang der, men vi ble inneklemt på et lite rom. Vi var der i fem minutter før politiet kom, men vi opplevde det som mye lenger, sier 25-åringen.

(NTB)

Hele Norges coronakart