ANGREP: Torsdag kveld kjørte en bil inn i en folkemengde, under feiringen av Bastille-dagen i den franske byen Nice. Flere ble drept og skadd i angrepet, hvor gjerningspersonen også avfyrte skudd. Video: Storyful / AP / CNN / Reuters Vis mer

Nordmenn i Nice: - Vi så folk løpe for livet

Mange nordmenn vitnet hendelsene i Nice i kveld. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bil meldes å ha kjørt inn i folkemengden under feiringen av Bastille-dagen i den franske byen Nice. Hendelsen skal ha skjedd like etter klokken 22.30.

Ifølge utenrikskommentator Douglas Herbert i France24 kan så mange som 60 være døde, men disse opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Oppdatert: Kl. 01.32 - En rekke kilder melder at 73 mennesker er døde i angrepet. Nice-ordfører Christian Estrosi sier at bilen var lastet med våpen og granater.

Jean-Michel Pretre ved påtalemyndigheten i Nice sier at kjøretøyet kjørte to kilometer gjennom en stor folkemengde som sto og så på fyrverkeriet. Franske myndigheter omtaler situasjonen som «et angrep».

Er du i Nice? Har du bilder? Tips oss. Telefon: 24 00 00 00. SMS/MMS: 2400. E-post: 2400@db.no

- Folk hylte og sprang

CLINTON OM ANGREPET: Hillary Clinton uttaler seg om angrepet i Nice. Video: CNN Vis mer

Norske Gethe Ulriksen fra Lørenskog er i Nice og sier det brøt ut full panikk etter et stort smell.

- Vi satt på rommet og like etter fyrverkeriet kom tusenvis av mennesker løpende ned gata. Det var fullstendig kaos og full panikk. Folk hylte og sprang i alle retninger, forteller hun Dagbladet på telefon fra Nice.

I et intervju med BMF TV beskriver leder i de lokale myndighetene i Alpes-Maritimes-regionen hendelsen som et «større kriminelt angrep».

- De begynte å skyte

Ulriksen og familien våget seg etterhvert ut i gata for å forsøke å få oversikt over situasjonen.

Nina Kirstengård sier de vitnet skudd i Nice. Disse meldingene er ikke bekreftet.

- Det var en skremmende og uvirkelig opplevelsene når de begynte å skyte. Det løp en mann ut av lastebilen og fyrte av flere skudd midt i folkemengden. Vi så alt sammen, forteller norske Nina Kristengård til VG.

- Totalt to politibåter og tre luftambulanser har ankommet. I tillegg til store kolonner med ambulanser, brannbiler og politibiler, forteller generalsekretær i FpU, André Bråthen til NTB.

Han forteller at det kommer et jevnt tilsig med brannbiler, politibiler og ambulanser hele tiden.

- Bilen kom mot oss

Sebastian Mikkelsen fra Harstad forteller om desperate mennesker som løp for livet etter bilen kjørte inn i folkemengden.

- Vi bor i sentrum og selv om ting er roligere nå så ser vi fortsatt folk løpe for livet. Vi hørte smell, men det er vanskelig å vite om det var skudd eller ei, sier Sebastian Mikkelsen til Dagbladet.

Harstad-mannen er i Nice med sin familie på fire.

KJØRER INN I FOLKEMENGDE: En amatørvideo viser øyeblikket en lastebil kjørte inn i en folkemengde i Nice. Video: CNN Vis mer

Kristian Julius fra Stockholm beskriver hendelsen slik overfor Aftonbladet :

- Bilen kjørte uten lys. Den kom mot oss. Vi kastet oss til siden i siste sekund. Det lå flere døde på veien. Det var panikk. Folk var hysteriske. Vi sprang ned til stranden i frykt for at den skulle ha med sprengstoff, sier han.

Norske Espen Kjøløymo (27) var noen hundre bak delen av promenaden hvor lastebilen kjørte over og drepte flere titalls mennesker.

- Jeg satt og slappet av, og plutselig hørte jeg folk begynte å rope. Så kom det en hel folkemengde løpende mot meg. Jeg fikk øyekontakt med ei dame som sa at vi måtte løpe fordi det var noen som skjøt, sier Kjøløymo.

- Helt forferdelig

Han la så på sprang selv, og måtte hjelpe ei annen dame som snublet og falt i bakken bak ham.

- Hun skalv veldig, men vi fikk henne opp og løp videre, sier Kjøløymo.

Han sitter nå trygt på et hotell, ikke langt unna stedet hvor lastebilen ble stoppet av politiet. Tidlig etter hendelsen, forteller Kjøløymo at han så helikoptre i lufta og båter på vannet.

- Det er skremmende. På selve nasjonaldagen. Det er helt forferdelig, jeg vet ikke hva jeg skal si, sier 27-åringen om hendelsen.

Nordmann i Nice

Nic-ANGREP. Se video fra kystbyen etter angrepet torsdag kveld. Foto: CNN. Vis mer