Nordmenn i Thailand til Dagbladet: - Det hørtes ut som en bombe gikk av i parkeringshuset under bygget

Samui Times: Stor eksplosjon i et kjøpesenter på Koh Samui.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 22.30 lokal tid eksploderte det i et parkeringshus i Chaweng på øya Koh Samui i Thailand, det melder Samui Times og nordmenn i Thailand overfor Dagbladet.

Ifølge Samui Times skal det har startet flere branner på samme tid i formiddag andre steder i Thailand. Et kjøpesenter i Surat Thani skal stå i flammer, og det samme gjør en 7-11 i Phangna.

Facebook-sidene til Samui Times er det lagt ut flere bilder av hvordan det ser ut i parkeringshuset etter eksplosjonen. Blant annet en helt uthulet bil. Det er ifølge avisa spekulert i om det gikk av en bilbombe.

Ukjent årsak Årsaken til eksplosjonen er ukjent, men ifølge den lokale avisen viser undersøkelser at det var en gasseksplosjon. Det ble spekulert i om det var en bilbombe som gikk av.

19.30 meldes det om at seks thailendere er skader som følge av angrepet. Tre personer skal være sendt til sykehus i Bangkok. Flere skal ha splintskader fra den kraftige eksplosjonen. Ifølge NTB skal ti personer være såret.

Kjøpesenteret Central Festival har kun holdt åpent i like over ett år.

- Kjempedrønn Kjæresteparet Thomas Kallevig Aalerud og Thea Johansen fra Oslo var inne på kjøpesenteret da det eksploderte. Han forteller at situasjonen var dramatisk.

- Vi var inne i en sminkebutikk, og plutselig så smeller det voldsomt. Et kjempedrønn under oss. Rutene knuste og alt detter ned fra hyllene, sier Aalerud til Dagbladet.

- Skrik og gråt - Folk skrek og gråt rundt oss, og det kom masse røyk opp fra parkeringshuset under oss, forteller Aalerud.

- Først visste vi ikke hva vi skulle gjøre, om vi skulle løpe ut eller bli. Men da vi så at folk begynte å løpe ut skrikende, fulgte vi etter. Det samlet seg en stor folkemengde utenfor hvor folk gråt og var i sjokk, sier Aalerud, som ser på Facebook at det har brutt ut branner andre steder.

- Vi så ingen som lå på bakken eller som var så skadet at de ikke kunne komme seg ut, men vi hørte masse skrik.

KJEMPEDRØNN Kjæresteparet Thomas Kallevig Ålerud og Thea Johansen var i kjøpesenteret da det eksploderte i parkeringshuset til kjøpesenteret på Koh Samui i Thailand.
KJEMPEDRØNN Kjæresteparet Thomas Kallevig Ålerud og Thea Johansen var i kjøpesenteret da det eksploderte i parkeringshuset til kjøpesenteret på Koh Samui i Thailand. Vis mer