Somalia

Nordmenn kan være rammet

Natt til lørdag angrep den islamistiske og militante gruppa al-Shabab luksushotellet Hayat Hotel i Somalias hovedstad Mogadishu. Flere nordmenn kan være rammet av terrorangrepet.

EKSPLOSJON: Denne videoen skak vise en eksplosjon på luksushotellet Hayat Hotel i Mogadishu, hvor flere nordmenn skal ha oppholdt seg. Video: Twitter. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter til Dagbladet at de har fått meldinger om at flere nordmenn skal ha befunnet seg på hotellet under angrepet.

- Utenriksdepartementet jobber nå med å undersøke om noen norske borgere er rammet. Vi er forferdet over de brutale terrorangrepene i Somalias hovedstad Mogadishu, inkludert mot Hayat Hotel. Våre kondolanser går til alle som har mistet noen de er glad i og til alle som er skadet, sier Ragnhild Håland Simenstad, kommunikasjonsrådgiver i UD, til Dagbladet.

Søndag ettermiddag var ikke flere detaljer om nordmennene kjent.

Minst 21 personer er drept, og ytterligere 117 personer er skadd, i terrorangrepet mot det aktuelle hotellet da to bilbomber ble utløst ved inngangen.

Det tok somaliske styrker over 30 timer å få kontroll på situasjonen, og søndag formiddag sto mange mennesker utenfor ruinene av hotellet og ventet på nytt om savnede kjære, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer