Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn kidnappet i Nikel

To nordmenn på vei tilbake til Norge etter en helgetur til den russiske byen Nikel, ble natt til mandag overfalt og ranet mens de sov i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimesteren i Sør-Varanger sier at det er mer kriminalitet langs russiske veier enn norske og anbefaler ikke folk å overnatte i bilen på russisk side av grensen.

De to mennene kom for seint til den russiske tollstasjonen. Dermed hadde de ingen annen mulighet enn å vente til mandag morgen for å komme over, skriver Finnmarken.

De kjørte et stykke tilbake langs veien for å legge seg til å sove i bilen. Midt på natten våknet de to av at det kom to biler dit de hadde parkert. Sju ungdommer hoppet ut av bilene og angrep de to nordmennene.

Den ene nordmannen klarte å rømme til skogs, men den andre ble tvunget til å kjøre sin egen bil i flere timer rundt i Nikel-området. Etter at bilen kjørte av veien, stakk de russiske ungdommene av med verdisakene i bilen.

Den andre nordmannen prøvde å få hjelp av grensevaktstyrkene, men de kunne ikke hjelpe ham.

Saken er anmeldt til politiet i Nikel.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!