- Nordmenn kjemper på islamistenes side

Overfører penger fra Norge til islamister i Somalia, hevder statsministeren i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg kan bekrefte at flere somaliere som har norske, danske, bristiske og australske pass kjemper med islamistene mot oss, sier statsminister Mohamed Ali Gedi til Nettavisen.

Gedi hevder overfor avisen at Unionen av Islamske Domstoler har fått økonomisk støtte fra somaliske islamister i Norge, og ber nå Norge om å stanse pengeoverføringene.

- Vi har informasjon om at somaliere bosatt i Norge er medlemmer i Unionen av Islamske Domstoler. Vi håper at Norge kan arrestere dem fordi de støtter terrorister, sier Gedi.

Statsministeren har et klart budskap til somaliere i Norge.

- De må ikke være bekymret. De må støtte regjeringen. Alle somaliere som bor i Norge og eksil må fortsette å hjelpe sitt hjemland. De må vite at regjeringen skal gjøre alt for å skape et trygt Somalia, sier han til Nettavisen.

Representanter for somaliere i Norge sitter i dag i møte med statssekretær Raymond Johansen.

Lul Kulmyie i Gruppe for fred og forsoning i Somalia, avviser at somaliere i Norge støtter islamister. Hun bekrefter overfor Dagbladet.no at somaliere i mange land sender penger, men formålet er nødhjelp, ikke krig.

- Hvis det kvalifiserer som å sende penger til krigføring, ja, så er alle nødhjelpsorganisasjoner med på det. Jeg tror ingen somaliere ønsker krig, vi ønsker fred og stabilitet, sier hun til Dagbladet.no.

VIL NÅ HOVEDSTADEN: Somaliske regjeringsstyrker er nå 30 kilometer unna Mogadishu. Islamistene har trukket seg ut av hovedstaden. Foto: Reuters/Scanpix
VIL NÅ HOVEDSTADEN: Somaliske regjeringsstyrker er nå 30 kilometer unna Mogadishu. Islamistene har trukket seg ut av hovedstaden. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- I dag er det ingen styring i Mogadishu, det er bare gjenger og redsel. Verre enn noen gang, sier Kulmyie.

- Nordmenn kjemper på islamistenes side