Nordmenn krever direkte kutt i bankrenta

Når styringsrenta settes ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av tre spurte sier i en meningsmåling at bankene må følge opp Norges Banks rentekutt umiddelbart i dag.

Ifølge undersøkelsen som InFact har gjort for VG, forventer 67 prosent av de spurte et rentekutt som er like stort som det sentralbanksjef Svein Gjedrem legger opp til klokken 14 i dag.

Folk har ingenting til overs for banker som nøler. De krever at landets banker følger opp Gjedrems kutt i styringsrenten umiddelbart. Særlig er det unge, som har mye boliglån, som er opptatt av raske rentekutt. 72 prosent av de spurte i alderen 25-32 år vil ha umiddelbare rentekutt som er minst like store som Norges Banks kutt.

Bare 20 prosent mener det er greit at bankene venter litt og ser an situasjonen før renten kuttes. Bare drøyt 2 prosent mener at rentene bør settes opp.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sa tirsdag at han forventer at bankene følger opp Norges Banks rentekutt. Også finansminister Kristin Halvorsen (SV) vil følge med på hva bankene gjør.

- Jeg vil oppfordre bankene til å la kundene få del i rentenedgangene vi vet vil komme. De skal ikke utnytte situasjonen til ublu økninger i rentemarginen. Gjør de det, skal de få høre det. Vi skal overvåke rentemarginen fremover, sier Halvorsen.

(NTB)

Nordmenn krever direkte kutt i bankrenta
STORT KUTT? Sentralbanksjef Svein Gjedrem setter ganske sikkert ned renta i dag. Spørsmålet er om bankkundene får nyte godt av det. Foto: Scanpix
STORT KUTT? Sentralbanksjef Svein Gjedrem setter ganske sikkert ned renta i dag. Spørsmålet er om bankkundene får nyte godt av det. Foto: Scanpix Vis mer