Nordmenn lager mobil-TV

Det norske selskapet TeleRapid samarbeider nå med Ericsson og BBC om mobiltelefon-TV. Eneste problem er at det ikke finnes avanserte nok mobiltelefoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det et er avisa Dagens Næringsliv som bringer nyheten om den nye formen for digital nyhetsformidling. Håkon Gundersen i TeleRapid tror selskapet kan ha skapt et helt nytt medium ved å tilby digitale nyhetslesere over GSM-nettet.

- Applikasjonen vi har laget kan være et verktøy for flere innholdsleverandører som ønsker å ta i bruk mobile plattformer for informasjonsformidling. Vi startet med BBC og Ericsson, men vi tror samarbeidet kan bli utvidet til andre, sier Gundersen.

Ifølge Dagens Næringsliv går løsningen ut på å bruke en trådløs terminal for å motta levende bilder og lyd. Dermed skal du kunne få de siste nyhetene fra for eksempel BBC over det ordinære GSM-nettet.

- Egentlig skulle dette kreve bredbåndsnett, men den norske løsningen gjør det mulig å sende over vanlig mobilnett, sier produktdirektør Ulf Wretling i Ericsson.

Eneste skår i gleden er at det ennå ikke finnes noen telefoner som kan ta i bruk tjenesten. Ericsson vil heller ikke fortelle når slike telefoner kommer på markedet.

(Dagbladet :på nettet)