Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn løslates trolig i dag

PRAHA (Dagbladet): To norske kvinner og tre menn som ble arrestert i Praha tirsdag, var i går kveld ikke løslatt. Politiet tar trolig en avgjørelse i dag om hva som skal skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi regner med at de fem enten blir utvist eller satt fri. Det er lite sannsynlig at saken vil få et annet utfall, sier ambassadesekretær Allon Groth.

Ambassaden fikk først i går bekreftet av tsjekkisk politi at de fem var i deres varetekt. Man fikk samtidig opplyst at de fem i går var sendt ut av Praha, til en politistasjon ved byen Pilsen hvor den endelige avgjørelsen i saken skal tas.

Ambassaden har ikke klart å bringe på det rene om de fengslede etter tsjekkiske lover bare kan holdes i varetekt i 24 timer. Gjelder denne regelen også i Tsjekkia, skulle de fem vært løslatt allerede i går.

- Det er mulig tsjekkiske myndigheter strekker sine lover og regler litt akkurat i disse dager. Det er nærmest unntakstilstand i Praha, alt tilgjengelig politi synes å være ute i gatene. Det påvirker trolig også behandlingen av sakene til dem som er i varetekt, sier Groth.

To av de fengslede nordmennene har klart å komme i kontakt både med sine pårørende i Trondheim og den norske ambassaden. De kunne fortelle at de var blitt behandlet bra i fengselet.