Nordmenn lurt - igjen

De trodde de kom til å arve et nigeriansk oljeselskap - om de bare satte inn noen tusen på konto først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette var dealen: Bare sett inn en pen sum penger på vår konto, og du skal få arve et oljeselskap. Nå har mange gått på svindelen og kan nok se langt etter pengene sine. Ingen ante ulger i mosen selv om de tilsynelatende var tilfeldig kontaktet via internett av de nigerianske svindlerne.

- Jeg fikk en telefon fra en fyr i Nigeria. Han se jeg hadde arvet et oljeselskap. De hørtes veldig proffe ut, sier Arlen Hughes fra Wyoming i USA til BBC. Også han ble forsøkt lurt. Han skulle bare betale 450.000 kroner til en konto som skulle dekke skatten. Men arven var verd tre hundre millioner kroner.

Det endte med at Hughes og hans venner ble loppet for nærmere en million kroner.

Svindlerne lurte folk til å tro at forretningsbanken Continental Trust Bank lå i Thurso i Skotland. Ikke akkruat et finanssentrum. På adressen som blir oppgitt ligger bare gamle Sutherlands Pharmacy, skriver BBC News.

Apotekeren er ikke spesielt fornøyd med å bli trukket inn i svindelen. Folk både fra Norge, middelhavslandene og New Zealand har kontaktet ham og lurt på hvor det blir av pengene deres. Politiet mener folk har blit snytt for flere millioner kroner.

Nigeriasvindel har eksistert i tjue år. Selv om svindelen er lett å kjenne igjen og nesten lik hver gang, klarer de alltid å folk til å på kroken.