Erna Solbergs nyttårstale:

- Nordmenn må forberede seg på en ny framtid

Arbeidslivet og framtiden var blant kjernesakene da statsminister Erna Solberg holdt sin femte nyttårstale. Det ser lysere ut for Norge nå, oppsummerte hun.

LYSERE: Statsminister Erna Solberg sa i sin nyttårstale at det ser lysere ut for Norge nå. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LYSERE: Statsminister Erna Solberg sa i sin nyttårstale at det ser lysere ut for Norge nå. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsministeren startet optimistisk da hun mandag holdt den tradisjonsrike nyttårstalen som norske regjeringssjefer har holdt siden 1946.

Det ser lysere ut for Norge nå, sa Solberg og viste blant annet til at det siden samme tid i fjor har blitt nesten 14.000 færre arbeidsledige hos Nav.

Konsekvensene av oljeprisfallet, og hvordan bedrifter har tenkt nytt og enkeltpersoner sto på for å finne nye måter å bruke kunnskapen sin på, viste ifølge Solberg at man i Norge er «vant til å dra lasset sammen når det trengs».

- Det gjorde vi også denne gangen, sa statsministeren. Hun trakk fram Stavanger-bedriften Roxel, som tidligere hadde 80 prosent av inntektene sine fra oljebransjen. Det har endret seg, og andre næringer står nå for 90 prosent av bedriftens inntekter.

Milliarder bevilget til vedlikehold av sykehus, flomsikring og asfaltering bidro til å holde hjulene i gang mens bedriftene omstilte seg, sa Høyre-lederen.

- Vi dro lasset sammen, og vi lyktes sammen.

Jobbskaping i privat sektor

Alle problemer er likevel ikke løst advarte Solberg, og sa at nordmenn må forberede seg på en ny framtid. Ikke bare med økt grad av modernisering og digitalisering i arbeidslivet, men også en framtid hvor veksten må komme i grønne og klimavennlige næringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer