Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innreiseforbud i USA

Nordmenn med dobbelt statsborgerskap blir også nektet innreise i USA

Amerikanske myndigheter ber folk om å ikke møte til visumavtaler med ambassadene, som følge av Trumps presidentordre. 

INNREISEFORBUD: En syrisk kvinne fyller ut papirer mens hun venter på å bli registrert hos FNs høykommissær for flyktninger i Libanon. Foto: AP / Hassan Ammar
INNREISEFORBUD: En syrisk kvinne fyller ut papirer mens hun venter på å bli registrert hos FNs høykommissær for flyktninger i Libanon. Foto: AP / Hassan Ammar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at USAs president Donald J. Trump skrev under på et innreiseforbud 27. januar, har mennesker med statsborgerskap i Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen, blitt nektet adgang i landet.

Forbudet har de siste dagene medført vanskeligheter for dem som er omfattet av det, og som har planlagt reiser til landet.

Fram til nå har ingen kunnet si noe spesifikt om hva forbudet medfører for dem med dobbelt statsborgerskap.

Nå har imidlertid den amerikanske ambassaden i Oslo oppdatert informasjon.

Omfatter også personer med dobbelt statsborgerskap

I en pressemelding opplyser de at personer med statsborgerskap i de sju landene Donald Trump har innført innreiseforbud overfor, ikke vil kunne søke om visum eller kunne reise inn i USA i 90 dager fra den 27. januar.

Det samme gjelder personer med dobbelt statsborgerskap. Har du for eksempel norsk statsborgerskap i tillegg til statsborgerskap i Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen, vil du altså ikke kunne søke om visum eller reise inn i USA i løpet av de kommende 86 dagene.

«Fra og med 27. januar 2017 vil reisende som har statsborgerskap i et av disse landene, eller dobbelt statsborgerskap, verken bli tillatt innreise i USA eller å søke om visum i 90 dager. Visumintervjuer vil generelt ikke bli satt opp for mennesker med disse nasjonalitetene i løpet av perioden. I tillegg vil reisende som omfattes ikke slippe inn i USA på grunn av presidentordren, og på oppfordring fra Department of Homeland Security vil det amerikanske utenriksdepartementet foreløpig tilbakekalle gyldige visum som tidligere har blitt utstedt.»

Den amerikanske ambassaden i Oslo opplyser at de vil komme med mer informasjon så fort de får mer informasjon.

- Ikke møt opp

INNREISEFORBUD: 27. januar undertegnet Donald Trump et innreiseforbud for å hindre «radikale, islamistiske terrorister» i å komme til USA. Her er hele forbudet, kort forklart. Video: CNN Vis mer

Per nå er informasjonen de sitter på lagt ut både på ambassadens hjemmesider og Facebook-sider.

Ifølge både den amerikanske ambassaden i Sverige og amerikanske myndigheter, skal reisende som allerede har avtalt visummøter med ambassader, og som omfattes av innreiseforbudet, ikke møte opp til avtalen.

«Hvis du har statsborgerskap i et av disse landene skal du per nå ikke avtale et møte om visum eller betale visumkostnader. Hvis du allerede har en avtale, ikke møt opp», står det i pressemeldinga.

Amerikanske myndigheter skriver at innreiseforbudet skal beskytte landet mot terrorangrep utført av personer fra andre land.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling