Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innreiseforbud i USA

Nordmenn med dobbelt statsborgerskap kan slippe inn i USA

Men det er grensekontrollen som står for den endelige avgjørelsen.

INNREISEFORBUD: En syrisk kvinne fyller ut papirer mens hun venter på å bli registrert hos FNs høykommissær for flyktninger i Libanon. Foto: AP / Hassan Ammar
INNREISEFORBUD: En syrisk kvinne fyller ut papirer mens hun venter på å bli registrert hos FNs høykommissær for flyktninger i Libanon. Foto: AP / Hassan Ammar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personer med norsk pass kan få innreise i USA uavhengig av om de også har statsborgerskap fra et av de sju landene som er omfattet av det nye innreiseforbudet, skriver NTB.

Det opplyser USAs ambassade i Oslo i en redegjørelse på sitt nettsted. Ambassaden skriver at reisende med pass som er utstedt fra land som ikke er rammet av innreiseforbudet, kan søke visum og reise til USA.

Den endelige avgjørelsen om innreise tas av grensekontrollen ved ankomst i landet, legger ambassaden til.

«Positivt at nordmenn med dobbelt statsborgerskap likevel kan søke visum til USA», skriver UD på Twitter.

Ba folk om ikke å møte opp

Redegjørelsen kommer etter at den amerikanske ambassaden i går opplyste i en pressemelding at personer med dobbelt statsborgerskap også vil være omfattet av innreiseforbudet.

Det er altså snakk om personer med norsk statsborgerskap, som i tillegg har statsborgerskap i enten Irak, Iran, Libya, Syria, Somalia, Sudan og Jemen.

Samtidig skrev både den amerikanske ambassaden i Sverige og amerikanske myndigheter at reisende som allerede har avtalt visummøter med ambassader, og som omfattes av innreiseforbudet, ikke skal møte opp til avtalen.

Over 51 000 nordmenn

Tidligere i dag skrev Dagbladet at over 51 000 nordmenn med dobbelt statsborgerskap kan være rammet av innreiseforbudet.

Det var Utlendingsdirektoratet (UDI) som anslo at 51 186 norske borgere også har statsborgerskap i Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan eller Syria.

Personer fra disse sju, hovedsakelig muslimske, landene er inntil videre nektet innreise til USA. Forbudet skal foreløpig vare i 90 dager.

(Dagbladet / NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling