Innreiseforbud i USA

Nordmenn med dobbelt statsborgerskap kan slippe inn i USA

Men det er grensekontrollen som står for den endelige avgjørelsen.

INNREISEFORBUD: En syrisk kvinne fyller ut papirer mens hun venter på å bli registrert hos FNs høykommissær for flyktninger i Libanon. Foto: AP / Hassan Ammar
INNREISEFORBUD: En syrisk kvinne fyller ut papirer mens hun venter på å bli registrert hos FNs høykommissær for flyktninger i Libanon. Foto: AP / Hassan Ammar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Personer med norsk pass kan få innreise i USA uavhengig av om de også har statsborgerskap fra et av de sju landene som er omfattet av det nye innreiseforbudet, skriver NTB.

Det opplyser USAs ambassade i Oslo i en redegjørelse på sitt nettsted. Ambassaden skriver at reisende med pass som er utstedt fra land som ikke er rammet av innreiseforbudet, kan søke visum og reise til USA.

Den endelige avgjørelsen om innreise tas av grensekontrollen ved ankomst i landet, legger ambassaden til.

«Positivt at nordmenn med dobbelt statsborgerskap likevel kan søke visum til USA», skriver UD på Twitter.

Ba folk om ikke å møte opp

Redegjørelsen kommer etter at den amerikanske ambassaden i går opplyste i en pressemelding at personer med dobbelt statsborgerskap også vil være omfattet av innreiseforbudet.

Det er altså snakk om personer med norsk statsborgerskap, som i tillegg har statsborgerskap i enten Irak, Iran, Libya, Syria, Somalia, Sudan og Jemen.

Samtidig skrev både den amerikanske ambassaden i Sverige og amerikanske myndigheter at reisende som allerede har avtalt visummøter med ambassader, og som omfattes av innreiseforbudet, ikke skal møte opp til avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer