Nordmenn med på aksjon

Norske myndigheter var til stede på flyplassen da mulla Krekar ble pågrepet i Amsterdam forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pågripelsen var godt planlagt, tror hans advokater. Da Krekar for første gang møtte sine nederlandske og norske advokater i Nieuw Vosseveld-fengselet mandag ettermiddag, opplyste han at norske myndigheter var på flyplassen i forbindelse med anholdelsen.

- Han sier det var to norske tjenestemenn involvert i pågripelsen, i tillegg til nederlandske tjenestemenn, sier hans nederlandske advokat Victor Koppe.

Hans norske advokat Brynjar Meling, som også deltok i samtalene med Krekar mandag, synes opplysningene er svært interessante.

- Utenriksdepartementet (UD) kjenner ikke til at det var en godt planlagt pågripelse, sier UDs pressetalsmann, Karsten Klepsvik til NTB.

- Justisdepartementet har ingen kommentar til dette i dag, sier informasjonssjef Kathrine Kjelland til NTB.

Advokat Meling vil be norske myndigheter om en redegjørelse for hvordan Norge har vært involvert.

- Jeg vil i dag fakse et brev til Justisdepartementet, Kommunaldepartementet og Utlendingsdirektoratet (UDI) med spørsmål om hvordan Norge var involvert under pågripelsen, sier advokat Meling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer