POSITIVE TIL INNVANDRERE: Nordmenn blir stadig mer positive til innvandrere og deres arbeidsinnsats, viser en ny undersøkelse fra SSB. Bildet viser en  statsborgerseremoni i Oslo Rådhus. Under seremonien, som er frivillig, fikk nye norske borgere anledning til å avlegge et troskapsløfte. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
POSITIVE TIL INNVANDRERE: Nordmenn blir stadig mer positive til innvandrere og deres arbeidsinnsats, viser en ny undersøkelse fra SSB. Bildet viser en statsborgerseremoni i Oslo Rådhus. Under seremonien, som er frivillig, fikk nye norske borgere anledning til å avlegge et troskapsløfte. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Nordmenn mer positive til innvandrere

Flere mener at innvandrere gjør en nyttig innsats i arbeidslivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere enn før mener at innvandrere gjør en nyttig innsats i arbeidslivet, viser en undersøkelse Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjort.

Undersøkelsen viser også at færre tror innvandrerne urettmessig belaster de sosiale velferdsordningene.

Og færre stiller seg negative til at en sønn eller datter skulle ønske å gifte seg med en innvandrer.

Undersøkelsen som tar for seg befolkningens holdninger til innvandrere og innvandring, viser at det norske folk hadde en mer velvillig holdning til innvandrere i 2008 enn tidligere år.

Undersøkelsen ble gjennomført i sommer, før omslaget i verdensøkonomien fant sted.

En mulig årsak til disse endringene som alle peker i samme retning, er ifølge SSB det økte innslaget av europeiske arbeidsinnvandrere i befolkningen i siste fase av den økonomiske høykonjunkturen i Norge.

Innslaget av utenlandsk arbeidskraft har vært bredt verdsatt og kan ha bidratt til at begrepet innvandrer har gitt andre assosiasjoner enn tidligere, framgår det av undersøkelsen.

(NTB)