Nordmenn midt i skytedrama

Norske kombinertløpere og pressefolk kom nærmest i skuddlinjen da væpnet politi slo til mot kriminelle grupper på Grand hotell i Falun i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En person hardt skadd, åtte personer arrestert og mye våpen beslaglagt var resultatet av dagens politiaksjon. Det kom til skyting da politiet grep inn mot grupper kriminelle som hadde møte i et konferanserom på Grand hotell i Falun.

De fleste kombinerteløperne som deltar i Svenska Skidspelen, bor på hotellet.

- Jeg var ute og gikk en liten tur sammen med Jan Rune Grave da politiet slo til. Vi hørte skudd, men så ingen ting. Derfor opplevde ikke jeg dette som dramatisk, sa kombinertløperen Kristian Hammer.

Hørte skudd

De to kom inn bakveien på hotellet. Hovedinngangen var sperret. Noe senere ble hele hotellet sperret av i flere timer av væpnet politi. Kombinertløperne var på hotellet for å slappe av foran hopprennet som var utsatt til klokken 18.00 på grunn av vind

Mange norske pressefolk bor på Grand Hotell hvor det også er pressesenter under Svenska Skidspelen. Noen ble øyenvitner til den dramatiske politiaksjonen.

- Det hele var så uvirkelig. Vi hørte skudd og så politifolk storme fram mot biler på parkeringsplassen utenfor hotellet, sa Ragnhild Soleng til NTB lørdag ettermiddag.

Som TV-krim

Hun er gift med TV-sportens langrennsekspert Åge Skinstad. Hun var i ferd med å innta lunsj sammen med mannen og TV-reporterne Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen da Stockholm-politiets innsatsstyrke slo til.

- Vi så deler av aksjonen gjennom restaurantvinduet. Det var som å se en kriminalfilm da biler på parkeringsplassen ble stormet, sa Soleng, som senere på dagen ble tilbudt krisehjelp. Det avslo hun.

- Jeg syntes ikke det var behov. Det har lettet å få prate ut om saken til andre, sa hun.

Også i resepsjonsområdet på hotellet ble det avfyrt skudd. Vegg i vegg med resepsjonen ligger pressesenteret, hvor politiet storm et inn og beordret alle ned på gulvet.

(NTB)

Svensk væpnet politi stormet ved 13.30-tiden lørdag Grand Hotell i Falun. Ifølge politiet var konferanselokalene på hotellet booket for et møte mellom flere kriminelle grupper. Allerede fredag morgen fikk politiet indikasjoner på at noe var på gang og lørdag lykkes man altså i å pågripe åtte personer og beslaglegge store mengder våpen. Bildet viser en av personene som pågrepet og ført ut av hotellet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer