Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn møter hetebølge i Hellas

Tusenvis av nordmenn må belage seg på en glovarm sydenferie. Greske sykehus er i beredskap foran varmebølgen som er på vei. Og det er fortsatt billetter å få kjøpt...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Temperaturer opp mot 43 varmegrader vil skylle over sydenlandet i starten av denne uken, og grekerne blir bedt om å ta sine forholdsregler. Det gjelder i høyeste grad også nordmenn på ferietur.

- Vi vil ikke avlyse våre Hellas-turer på grunn av varmen. Men vi anbefaler folk å drikke mye og holde seg unna sola, sier Vingreiser-sjef Petter Asperud til Dagbladet.no.

Statlige bygninger har fått ordre om å åpne luftkondisjonerte rom for befolkningen, og brannstasjonene er i beredskap på grunn av skogbrannfaren. Ikke før fredag er det forventet at hetebølgen vil begynne å gi seg.

Unngå sola og drikk vann

Om dette ikke høres ut som idealferien, nytter det ikke å forlange pengene tilbake.

- Vanlige folks liv og helse står ikke på spill selv om det er ekstremt varmt. Men hvis legen fraråder den enkelte fra å dra, vil dette dekkes av avbestillings-forsikringen sier Asperud i Vingreiser.

Han råder sine kunder til å drikke mye, få i seg nok salt, spise lett, holde seg i ro og unngå sola.

Fastlandet og de greske øyene er et av nordmenns favorittreisemål. Denne sommeren reiser 90.000 nordmenn til Hellas med Star Tour - noe som er ny rekord. For tida har selskapet 4500 norske gjester i landet. Så langt har de ikke fått meldinger om at varmen er et problem.

Fortsatt ledige plasser

- Turister som ikke har air-condition på rommene, bør oppsøke restauranter eller butikker dersom det blir for varmt, råder Star Tour-sjef Frode Hansen.

Og hvis dette høres moro ut, er det bare å logge seg på restetorget. Der får du en ukestur til Kreta for 3195 kroner med avreise torsdag - så rekker du akkurat hetebølgen.

Og et lite tips for de som synes Hellas høres kaldt ut. Her er det 53 grader.

LIGG UNNA: Mange strender i Hellas vil føles som en bakerovn denne uka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling