Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn ødela minnemarkering

I Kharon Beach i Thailand ble en stille nyttårsmarkering ødelagt av en gruppe skandinaver. De ville sende opp fyrverkeri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kharon Beach og Patong er blant de kjente partybyene i Sør-Thailand. Men etter katastrofen har det stort sett vært glissent på dansegulvene. For å feire nyttår denne gang, ønsket de fleste en stille markering, til minne om de mange som er rammet av flodbølgen.

-  De lokale hadde sendt opp lysballonger og tent lys ved sjøen. Det var en fantastisk stemning ved midnatt, sier reporter i NRKs Ukeslutt, Anders Tvegård.

Men den verdige markeringen ble raskt avbrutt av kraftig støy.

-  I en sidegate hadde 15- 20 skandinaver en gatefest. Først smalt de kinaputter - så skulle de brenne av åtte store rakettbatterier. Det hele varte i en halv time, og var svært pinlig, forteller Tvegård.

Han snakket med en gruppe nordmenn som var blant de støyende festdeltakerne.

-  De forklarte at de ville ta seg en fest for å glemme, og det gjorde de med å lage en halvtimes uverdig bråk, sier Tvegård.

Thailandske myndigheter har ifølge Tvegård beordret forbud mot fyrverkeri og kinaputter.

-  Flere lokale thailendere forsøkte å si ifra til dem, men de var fast bestemt på å fyre opp det de hadde kjøpt av fyrverkeri, sier Tvegård.

-  Dette var det eneste stedet det ble skutt opp raketter. Det var en total mangel på respekt som såret mange, sier Tvegård.

- UVERDIG: Anders Tvegård, reporter for NRK.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media