I LAS VEGAS: Rune Edvardsen og Morten Langli er blant nordmennene som befinner seg i Las Vegas. Foto: Agnete Brun / Dagbladet / Gorm Kallestad / SCANPIX
I LAS VEGAS: Rune Edvardsen og Morten Langli er blant nordmennene som befinner seg i Las Vegas. Foto: Agnete Brun / Dagbladet / Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

Skyting i Las Vegas

Nordmenn om panikken i Las Vegas: - De sa at skytteren var inne på vårt hotell

Flere nordmenn befinner seg i Las Vegas. Den kjente predikanten Rune Edvardsen var rett ved da skuddene smalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 50 personer er drept og over 400 skadd etter en masseskyting i Las Vegas. Der befinner flere nordmenn seg, deriblant den kjente predikanten Rune Edvardsen. Det er foreløpig ingen tegn til at nordmenn er skadd i forbindelse med hendelsen.

Den daglige lederen for Troens Bevis sitter sammen med familien på et hotell rundt 150 meter unna Mandalay Bay - et av de rapporterte åstedene for skytingen.

- Jeg hørte at det var masse sirener, og tok på meg skoene for å gå ned til heisen. Der var det masse hylende og skrikende folk. De sa at skytteren var inne på vårt hotell, sier Edvardsen til Dagbladet om panikken som oppsto kort tid etter skuddene.

NB! STERKE INNTRYKK: En video tatt av en i publikum viser kaoset som oppstod da det ble løsnet skudd mot festivalområdet i Las Vegas. Video: Austin Olsen / CNN Vis mer

Føler seg trygge

Politiet i Las Vegas har bekreftet at de har uskadeliggjort en mistenkt skytter. Sheriff Joseph Lombardo bekrefter at den mistenkte skytteren ble drept av politiet i 33. etasje på Mandalay Bay Hotel. Den avdøde mannen identifiseres som en lokal person, og en kvinne som reiste sammen med ham er etterlyst.

Politiet avkrefter rykter om flere skyttere og flere gjerningspersoner, og mener trusselen er eliminert.

Edvardsen understreker at han og reisefølget ikke har hørt noen skudd. Hotellet har heller ikke bekreftet påstandene om at en skytter befant seg inne i bygget.

- Vi føler oss relativt trygge her inne på hotellrommet, understreker predikanten overfor Dagbladet.

- Politiet har stengt av Las Vegas Strip, og det er helt tomt for folk, legger Rune Edvarsen til om det som skjer på bakkeplan.

- Kan være en «maniac»

I VEGAS: Morten Langli. Foto: TV 2/pressebilde
I VEGAS: Morten Langli. Foto: TV 2/pressebilde Vis mer

Den profilerte norske fotballeksperten Morten Langli er også i Las Vegas. Han besøker byen i forbindelse med en pokerturnering som arrangeres av Langlis arbeidsgiver Unibet. Resten av turneringen er utsatt i etterkant av masseskytingen.

Han befant seg på hotellet Wynn Encore, i den andre enden av The Strip, da meldingene om skytinga tikket inn.

- Vi skulle på en konsert, og satt i baren da meldingene begynte å renne inn. De fleste som var der valgte å gå til rommene sine, og resten ble beordret på rommet etterhvert.

- Man gjør seg jo sine tanker med en gang: «Er det terror?» «Er det flere folk med?» «Angriper de flere hotell samtidig?». Vi har jo sett lignende andre steder, men dette kan også være en «maniac» som har skutt fra hotellrommet sitt.

- Alle er trygge

NB! STERKE INNTRYKK: En video fanget øyeblikket da de første skuddene ble avfyrt midt under countryfestivalen. Video: Drew Akiyosh/ CNN Vis mer

Langli forteller at han ikke har fått noen beskjed fra hotellet om hva han skal gjøre.

- Men reiselederen vår har sendt ut en fellesmelding, der hun spurte om alle var trygge. Det skal de være. Jeg har ikke hørt noe mer enn det. Jeg gikk opp på rommet for 40-50 minutter siden, sier Langli til Dagbladet ved 9.30-tida norsk tid.

Han forteller at hotellet der han befinner seg er for langt unna Mandalay Bay til at de kunne høre eller se noe til panikken som oppsto fem kilometer unna.

- Det var ingen redsel eller panikk i lokalene der vi var, men vi så at meldingene begynte å tikke inn, og folk som var der begynte å ringe bekjente.

Langli følger med på nyhetssendinger på tv fra hotellrommet. Mesteparten av byen har stengt, politiet har satt opp sperringer og alle show er avlyst.

- Det er merkelig å se ned på «The Strip» fra hotellet. Gata er vanligvis fylt av folk på denne tiden. Nå er det noen neonlys som skinner, men det er helt rolig.