Nordmenn omkom i dødsbrann

De to norske studentene Terje Sandblost (24) fra Sandnes og Marit Namtvedt (24) fra Hinna er i dag funnet omkommet etter at en kino brant ned i Indonesia i går. Medstudentene ved Høgskolen i Agder er i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tredje student, Bente Robertsen (24) fra Sandnes, er alvorlig men ikke livstruende skadd. Hun er nå flydd til et sykehus i Singapore. To av de fire studentene som ikke var på kinoen da brannen brøt ut er nå reist sammen med den skadde jenta, får Dagbladet :på nettet vite av informasjonssjef ved Høgskolen i Agder, Jan Arve Olsen.

De pårørende og medstudentene ved Høgskolen i Agder får krisehjelp og tilgang til prest hele helga.

Tok tid

Brannen startet rundt 17.00 i går, norsk tid. Det tok noe tid før den norske ambassaden klarte å finne ut at de to norske studentene hadde omkommet, fordi overlevende og skadde etter brannen var blitt spredt rundt på flere lokale sykehus.

- Jeg kan bekrefte at de to er funnet omkommet. Vi vet lite annet enn at de ble funnet sammen med ca 20 andre inne i kinolokalet som brant ned, opplyser ambassadør Sjur Torgersen på telefon til NTB fra Jakarta.

Minnestund

De tre norske studentene tilhører en gruppe på sju siviløkonom-studenter fra Høgskolen i Agder.

- I dag avblåste vi all undervisning og vi hadde stillerom med prest. I kveld samles studentene - og hvis de trenger mer hjelp er presten tilgjengelig hele helga, forteller informasjonssjef Olsen.

Eksplosjon

Brannen skjedde i byen Jogjakarta klokka fem i går ettermiddag, norsk tid.

Et ukjent antall mennesker oppholdt seg inne i bygningen. Øyenvitner har opplyst at de hørte en eksplosjon før brannen startet.

Lokale myndigheter har satt i verk en gransking for å finne årsaken. Det var fire kinolokaler i bygningen som brant ned.

- Etter hva vi har fått høre, knytter man ikke brannen til den generelle uroen i landet, melder Olsen.