Nordmenn overfalt i Sør-Libanon

De to norske FN-observatørene Frank Aronsen og Kjetil Havaas, ble torsdag overfalt og mishandlet av medlemmer av Hizbollah-militsen i Sør-Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også fire andre FN-arbeidere ble banket opp.

Fosvarets overkommando opplyser at de to ble «overfalt og mishandlet» av soldater fra de såkalte «Armed Elements», men at det ikke ble vekslet skudd. Offiserene har pådratt seg lettere skader.

De to majorene var på patrulje med en belgisk og en fransk kollega, samt soldater fra den indiske bataljonen, da overfallet skjedde torsdag formiddag. FN-arbeiderne ble fraktet til UNIFILs sykehus i Naquora.

De to indiske FN-soldater forsøkte å hjelpe de fire observatørene, men ble også banket opp.

Leder for FN-styrken i Libanon, general Lalit Tiware, sa under en pressekonferanse i Naqoura torsdag at FNs spesialutsending i Midtøsten, Terje Rød-Larsen, er blitt informert. Leder for UNIFIL-styrkens indiske kontingent, oberst Amol Aftana, beskriver hendelsen som svært alvorlig.

Det skjedde i det omstridte området kalt Shebaa-gårdene på grensen mellom Israel, Libanon og Syria. Observatørgruppen som de seks tilhører, overvåker våpenhvilen mellom Israel og Syria.

(NTB-AFP)