Nordmenn på digital-toppen

Internett-frelste nordmenn har tatt i bruk digitale telelinjer i større omfang enn noen andre. Ved utgangen av 1998 vil 170 000 norske hjem ha installert ISDN-linjer. Ingen andre land har tilsvarende dekning i privatmarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Salget av ISDN-linjer til private har i høst tatt fullstendig av. Telenor selger for tiden 4-5.000 ISDN-abonnementer ukentlig, delvis takket være en 30 prosent rabatt og et julerush på ISDN- og pc-pakker. Gjennomsnittlig salg tidligere i år var ca. 2.000 ukentlig.

ISDN står for Integrated Services Digital Network og er en digital telelinje, som ikke trenger modem til overføring av data. Fra starten i oktober 1996 har antallet ISDN-abonnenter økt fra 6.000 ved årskiftet 96/97, til 65.000 pr. 1. januar 1998. Det var bare begynnelsen.

- Årets økning blir på over 100.000, og neste år regner vi med å doble veksten til opp mot 200.000. Vi tar sikte på minst 350.000 private ISDN-abonnenter ved årtusenskiftet, sier informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Telenor Privat.

Nettet kaller

En stor del av ISDN-trafikken er internett-trafikk.

- Totalt utgjør Telenors internett-trafikk nå 25 prosent av all lokaltaksttrafikken i Norge, opplyser administrerende direktør Morten Lundal i Telenor Nextel.

Dersom man i tillegg regner med andre internett-operatører, som Telia, Tele 2 og EUnet, står internett-trafikken trolig for godt over en tredel av den totale lokaltakst-trafikken i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer