SUNNY BEACH: Rotaviruset har slått ut i full blomst i Sunny Beach i Bulgaria. Blant annet er flere nordmenn på et Ving-hotell i badebyen syke. Foto: AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV / NTB Scanpix
SUNNY BEACH: Rotaviruset har slått ut i full blomst i Sunny Beach i Bulgaria. Blant annet er flere nordmenn på et Ving-hotell i badebyen syke. Foto: AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV / NTB ScanpixVis mer

Rotavirus

Nordmenn på feriefavoritt rammet av akutt tarminfeksjon

Utbrudd av rotavirus på Ving-hotell i Sunny Beach i Bulgaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem nordmenn er nå syke av den hissige magesykdommen rotavirus på et Ving-hotell på feriefavoritten Sunny Beach i Bulgaria.

Viruset slo nylig til med full kraft, og akkurat nå er det 57 norske gjester på hotellet. Det opplyser Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge, til Dagbladet.

- Vi har ankomst dit i dag og tre dager neste uke. Vi ringer alle som skal reise. De reisende får informasjon om det vi vet og tilbud om å avbooke eller ombooke reisen, sier Løkaas Fossum til Dagbladet.

Er du eller noen du kjenner rammet av viruset i Bulgaria? Send oss en e-post!

Klarer ikke finne årsaken

Av 225 skandinaviske gjester på hotellet, er rundt 40 personer rammet, skriver ABC Nyheter.

Rotavirusinfeksjon er en vanlig årsak til diaré og oppkast, spesielt blant barn. Den kan ofte føre til feber, men sykdommen varer ofte ikke mer enn ett til tre døgn. Samtidig er viruset svært smittsomt.

- Det har vært små utbrudd siden mai, med en og annen som blir syk. Det skjer ofte langs kysten der om sommeren, men vi jobber tett med hotellet. Vi har både gjennomgått rutiner på hotellet og gjennomført eksterne kontroller. Mat, vann og alt er sjekket grundig, sier Løkaas Fossum.

Likevel har utbruddet av viruset nå eskalert.

- Prøvene er negative. Vi klarer ikke finne ut hvor det kommer fra. Andre hoteller og fastboende på Sunny beach er også berørt, sier hun.

Hun sier det heldigvis ser ut til at sykdommen ikke tiltar.

- Rart man lar folk reise

En svensk gjest ved hotellet, Tobias Lindberg (23), er likevel kritisk.

- Jeg synes det er rart man lar folk reise til et sted der det er spredt et virus. Man burde ha advart, sier han til Expressen.

Han er selv rammet av feber og diaré. Lindberg, som kom ned mandag kveld, sier han først fikk informasjonen om viruset som var spredd på hotellet da han satt på bussen fra flyplassen.

- Det første som skjedde var at vi fikk en lapp om virus i Sunny Beach. Det var beskjeden. Jeg trodde ikke det var noe spesielt, med det virker å være ganske omfattende, sier han.

Men nå lover altså Ving å gi alle reisende informasjon om utbruddet.