Nordmenn pågrepet for menneskesmugling - raser mot politiet

Hjalp flyktninger over til Norge.

SVINESUND : Her stanser tollvesen og politi to biler som hadde plukket opp fire syrere i Sverige som skulle bli kjørt til Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SVINESUND : Her stanser tollvesen og politi to biler som hadde plukket opp fire syrere i Sverige som skulle bli kjørt til Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til torsdag ble fire norske statsborgere pågrepet på Svinesundbrua og anmeldt for menneskesmugling. Det bekrefter sjef for felles Kriminalenhet i Østfold politidistrikt, Tom Erik Guttulsrød, til Dagbladet.

Nordmennene kjørte over brua og over til Norge med fire syriske flyktninger som de hadde plukket opp i Svinesund.

En av de anmeldte er en 26 år gammel kvinne fra Oslo. Hun raser mot politiet:

Ingen forståelse - Politiet behandlet oss som om vi hadde med oss terrorister, og viste oss ingen forståelse, selv da vi forsøkte å forklare at de var imigranter. Vi forsøkte å forklare at de var flyktninger, men møtte ingen forståelse, sier hun.

-I natt ved klokka 04.45 ankom det to norske personbiler med fire syriske flyktninger til Svinesund. Det var fire nordmenn i bilen, og de er nå anmeldt for menneskesmugling. Asylsøkerne er tatt hånd om av norsk politi og får behandlet sine asylsøknader, sier politiadvokat i Østfold politidistrikt, John Skarpeid.  

Straffesak Han opplyser at nordmennene er løslatt, men at det opprettes straffesak.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer