Nordmenn pågrepet i Sverige

To nordmenn ble pågrepet under en minnemarsj til ære for en nynazist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Svensk politi ante trøbbel og sendte 700 tjenestemenn ut i gatene i går da 1200 nasjonalister skulle markere dødsfallet til en 17 år gammel likesinnet i Stockholm.

Flere nordmenn pågrepet

Flere hundre antirasister fra Sverige, Norge og andre land hadde mobilisert for å gjøre minnedagen sur for nasjonalistene. Politiet fryktet bråk mellom de to gruppene, men det kom ikke til sammenstøt.

To norske medlemmer av det høyreekstreme miljøet i Norge ble pågrepet av svensk politi. De vil bli sendt ut av landet, skriver Expressen.

Avisen skriver at svensk politi i går kveld fant noe de mistenker er en bombe på sentralbanestasjonen i Stockholm. Funnet skal undersøkes av sprengstoffeksperter i dag.

Også fire norske antirasister ble pågrepet i Karlstad da de var på vei til markeringen i den svenske hovedstaden. Årsaken til pågripelsen og utsendelsen fra Sverige, er at de fire er tidligere straffede.

Våpen funnet

Svensk politi gjorde beslag av kniver, jernrør, tåregass og balltre under markeringen.

12 personer ble pågrepet, mistenkt for å ville lage bråk. En rekke nasjonalister ble også bortvist fra en lokaltog på vei til Stockholm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.