Nordmenn punger ut for lengre penis

Den nye svenskehandelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske menn reiser til Sverige for å få fikset på sine edle deler, siden ingen i Norge foretar slike operasjoner. Plastikkirurg Jan Jernbeck ved Akademikliniken i Sverige anslår at han opererer minst et par nordmenn i måneden.

- Jeg er en av de få som gjør denne type kirurgi, og har gjort det snart i ti år, sier plastikkirurg Jan Jernbeck ved Akademikliniken til Dagbladet.

Ofte høye forventinger

Til tross for advarsler fra norsk hold, mener Jernbeck at det ikke finnes noen spesiell risiko rundt denne type operasjon.

- Alle operasjoner har en teoretisk risiko ved seg, men dersom en person med erfaring utfører operasjonen er det ikke mer problematisk enn andre plastiske operasjoner. Men det er viktig å ikke ha alt for høye forventninger. De som forventer at penis skal vokse fra ti til tyve centimeter vil bli skuffet, da det dreier seg om en forlengelse fra halvannen til fire centimeter, sier han.

Saken har tidligere vært omtalt i et temanummer av Dagens Medisin.

Uheldige resultater

Overlege Alexander Schultz ved Rikshospitalet forteller om uheldige resultater etter penisforlengelse i utlandet. Enkelte problemer kan dreie seg om betennelser, skrumpning som har gjort penis mindre, kroniske smerter, ujevn og knudrete overflate.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer