Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn reddet etter båthavari

De tre nrodmennene som ble meldt savnet etter at motorbåten deres grunnstøtte ved vestkysten av Sverige, ble reddet seint lørdag kveld. En av dem var kraftig nedkjølt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 23-tiden lørdag oppdaget helikopteret en mann som sto og vinket på en av Gräsholmarna. Ved hjelp av en lyskaster fant man etter kort tid også de to andre, den ene på en holme og den andre i vraket av den havarerte båten.

En av de tre om bord i båten ringte litt etter klokken halv ni lørdag kveld den svenske sjøredningstjenestens sentralbord. Han fortalte at båten hadde grunnstøtt ved Hätten vest for Härmanö på vestsiden av øya Orust, rett utenfor Uddevalla.

Mannen som ringte, fortalte at det var tre personer om bord og at båten tok inn vann. Været i området ble stadig verre, og en time etter telefonsamtalen mistet svenskene kontakt med båten, meldte nyhetsbyrået TT.

En redningsskøyte, et kystvaktfartøy og en losbåt deltok også i letingen, som skjedde under svært vanskelige forhold. På sambandssentralen i Kungshamn utenfor Göteborg ble det målt vindhastigheter på 20 til 22 meter per sekund, med opp til 27 sekundmeter i kastene.

(NTB-TT)

Hele Norges coronakart