Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn reddet fra synkende fiskebåt i Somalia

Den norske skipperen og maskinisten, samt resten av mannskapet på 15, ble reddet da fiskebåten deres sank utenfor kysten av Somalia. I dag er håpet å få nordmennene hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskebåten «Marie» drev med hummerfiske utenfor Somalia, med skipper og maskinist fra Nordvestlandet om bord. En islending var også om bord, i tillegg til mannskapet fra Somalia, da fartøyet gikk ned onsdag. Mandag håper Stig Ervik i selskapet Ervik Havfiske i Selje å få de to nordmennene hjem fra landet.

- Det er ikke noe drømmested å være skipbrudden i, sier Ervik til Bergens Tidende.

Hovedredningssentralen på Sola (HRS) mottok nødsignaler via satellittsamband fra båten, og varslet alle skip i farvannet utenfor Somalia.

- Det var båter fra den somaliske kystvakten som var nærmest havaristen. Vi ante ikke at noe slikt eksisterte. Vanligvis er det småbåter med maskingevær og pirater som kommer først når noen havarerer i dette området, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle.

Mannskapet ble brakt til land i havnebyen Bosasso. Det var nytteløst å redde «Marie», som nå ligger på havets bunn. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media