Bitcoin:

Nordmenn rundlurt for flere millioner i bitcoin-svindel:
- Pengene er nok borte for godt

Fire hedmarkinger ble rundlurt, og tapte seks millioner kroner etter å ha blitt lurt til å kjøpe bitcoins som aldri fantes.

SVINDEL: Norske bankkunder har blitt rundlurt for mange millioner i en ny bitcoin-svindel. Illustrasjonsfoto: REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SVINDEL: Norske bankkunder har blitt rundlurt for mange millioner i en ny bitcoin-svindel. Illustrasjonsfoto: REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av desember ble det slått full alarm. Sparebank 1 hadde fått meldinger fra flere av sine kunder, som hadde blitt lurt for store summer i en omfattende bitcoin-svindel. Den gang var det snakk om seks konkrete tilfeller, der kunder av banken hadde meldt om at de hadde blitt svindlet for flere hundre tusen kroner.

Nå har fire nye ofre dukket opp, og de har blitt svindlet for millionsummer.

Hamar Arbeiderblad, som først omtalte saken, kunne i dag tidlig melde at tre kunder fra Hedmark til sammen har tapt nesten fire millioner kroner på bitcoin-svindel.

- Erfaringsvis er det da trolig også enda flere som er rammet, sa Bjørn Inge Haugan, kommunikasjonssjef i Sparebank 1 Østlandet, til avisa.

Kjenner ikke omfanget

Det har også skjedd. Torsdag ettermiddag bekrefter Haugan overfor Dagbladet at banken har fått høre om nok en kunde som har blitt svindlet - også han fra Hedmark.

- Vi er ikke helt sikre på omfanget, men det er snakk om fire personer som totalt er svindlet for cirka seks millioner kroner, sier han til Dagbladet.

Samtlige fire kunder skal ha blitt oppringt fra et tysk eller sveitsisk telefonnummer. Fra andre enden av røret fikk de «økonomisk rådgivning» og en sterk oppfordring om å investere en mindre sum i bitcoins.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer