Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn så styrten

- Vi ble skikkelig skremte! sier Joakim Johnsen og Tom Darell, som var øyenvitne til dødskrasjet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joakim Johnsen fra Inderøy i Nord-Trøndelag satt på et flyplasshotell da Concorden tok av. Han hadde panoramautsikt i går.

- Fra lobbyen på hotellet har vi utsikt over noe av flyplassen. Vi kan se en del av flyene ettersom veggene og taket er av glass. Jeg så Concorden. Plutselig hørte jeg et skikkelig brak. Det hørtes ut som torden. Det viste seg å være en ekstremt kraftig takeoff.

- Det merkelige var at det kom mye flammer ut bak. I tillegg var det svært mye svart røyk. Tre ting slo meg øyeblikkelig da flyet kom opp i lufta: Det var mye røyk og flammer, det steilet kanskje mer enn andre fly gjør, og det kom svært nær hotellet vi bor på. Det ristet faktisk i vinduene våre.

Johnsen jobber for Cap Gemini Consulting i Oslo. Han skal være i Paris på konferanse ut uka.

- Vi var selvsagt usikre på om det var en normal takeoff, og sprang fort ut av hotellet for å se om flyet fremdeles var i lufta. Men Concorden hadde krasjet. Vi så bare røyken som kom opp fra den andre sida av motorveien, forteller Johnsen, som ikke hørte noe bråk under selve styrten.

- Dere sprang ikke bort?

- Nei, det er litt over en kilometer dit. Men alt ble etter hvert kaos. Først nå i kveld har ting begynt å roe seg. Kompisen Tom Darell var på samme hotell da flyet krasjet. - Vi satt bare og så på hverandre. Flere biler krasjet på motorveien etter at flyet gikk i bakken. Vi var redde for at flyet skulle krasje i hotellet vårt. Så nært var det.

ØYENVITNER: Joakim Johnsen og Tom Darell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media