ØKONOMI: Sjef for private-banking i DNB, Paal E. Karstensen, ser at kundene øker sine innskudd i banken. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
ØKONOMI: Sjef for private-banking i DNB, Paal E. Karstensen, ser at kundene øker sine innskudd i banken. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Nordmenn setter stadig mer penger i banken

- Kundene er villige til å redusere kjøpekraft mens de beskytter kapitalen, sier private banking-sjef Paal Karstensen i DNB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  - Våre private banking-kunder har økt sine innskudd med 10 prosent de siste månedene, til tross for fallende innskuddsrente, forteller Paal Karstensen, leder for private banking i DNB til Finansavisen i dag.

Innenfor private banking-segmentet til DNB tilbys investeringsselskapskunder nå 1,3 prosent innskuddsrente, mens personkundene får 1,6 prosent.

«Alle» sparer mer Totalt har DNBs kunder i denne gruppen 50 milliarder kroner innestående, fordelt mellom innskudd og kapital til forvalting.

- Av dette utgjør rundt 60 prosent, omtrent 30 milliarder kroner, rene innskudd, forteller Karstensen til avisen.

DNB og flere av de største bankene opplever nå at påtrykket fra sparehungrige nordmenn fortsetter tross negativ realavkastning når inflasjon, eventuell formuesskatt og beskatning av renteinntekter er trukket fra.

- Vi opplever at folk vil beskytte kapitalen i en urolig tid. Da er de villige til å redusere kjøpekraften mens de beskytter kapitalen.

Men det er ikke bare de største privatkundene i DNB som sparer mer. Norske husholdninger sparer stadig mer, og ved utgangen av november hadde de over 1006 milliarder kroner i bankinnskudd, viser tall fra SSB.

- Innskuddene vokser Også Handelsbanken opplever at kundene fortsetter å sette pengene på bok.

- Innskudd vokste kraftig både for bedriftskunder og personkunder i 2014, og så langt i år vokser innskuddene videre. Vi ser ingen tegn til at folk tar pengene sine ut av banken som følge av lavere rentenivå, sier kommunikasjonsdirektør Lars Sætre til Finansavisen.

Lars Alstrup, leder for Danske Bank private banking i Norge, forteller at de har sett forskyvninger den seneste tiden som følge av rentekuttene.

- Tradisjonelt har formuende norske investorer hatt mye plassert på bankinnskudd. Rådene fra oss har vært kombinasjonsfond med tyngden på investment grade-obligasjoner og en liten andel i aksjer og high yield. Avkastningsmessig har det vist å være en meget god strategi for våre kunder, og over det siste året er det flere milliarder kroner som har gått fra bankinnskudd over i denne type investering, sier Alstrup til avisen.

Flere nyheter DNB Markets: - Kjøp disse syv aksjene
Kjempeviktig indikator er illevarslende for verden - Myrseth tror den tar feil
Greske banker faller kraftig på børs