Norske Aquafence har de siste årene levert flomgjerder til en rekke bygg i New York. Foto: Aquafence.
Norske Aquafence har de siste årene levert flomgjerder til en rekke bygg i New York. Foto: Aquafence.Vis mer

Nordmenn skal flomsikre Googles nye hovedkvarter i New York

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - I år trykker vi ordentlig på gassen. Vi har satt oss ganske tøffe mål. I løpet av året bør omsetningen dobles, slik at vi når 50-60 millioner kroner. I løpet av et par-tre år bør omsetningen være på godt over 100 millioner kroner, sier adm. direktør Michael Stensrød Juuhl i Aquafence til Finansavisen.

Selskapet har drevet med flomgjerder siden den spede oppstarten i 1999. I 2003 fikk de Reodorprisen for produktet, og tre-fire år senere kom de i kommersiell drift. De seneste årene har omsetningen ligget på rundt 30 millioner kroner, og i fjor fikk selskapet et lite plussresultat.

Største kontrakt noensinne

De seneste fire årene har selskapet hatt rundt 100 store prosjekter, hvorav cirka 70 i New York. Ifølge Finansavisen fikk Aquafence nylig sin største kontrakt noensinne, da det ble klart at selskapet skal sikre Googles nye hovedkontor på USAs østkyst.

Hovedkontoret ligger på legendariske Pier 57 på vestsiden av Manhattan. Google bestemte seg for 15 måneder siden å flytte inn i piren som ble bygget i 1954, og som blant annet inneholder en mathall i første etasje og et parkanlegg på taket. I forbindelse med flyttingen ble det klart at piren skulle pusses opp for 350 millioner dollar. Nå skal Aquafence sørge for at flomvannet fra Hudson-elven ikke trenger inn i bygget.

- Denne kontrakten er på nærmere 20 millioner norske kroner. Vi synes det er veldig artig at et lite selskap fra Norge får et slikt oppdrag, sier Juuhl til Finansavisen.

På selskapets kundeliste i New York finnes også hovedkontoret til City Bank og det nye World Trade Center.

Lavere kostnader

De mobile flomveggene Aquafence tilbyr ble i sin tid utviklet i nært samarbeid med Universitetet på Ås, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Innovasjon Norge. Vernet skal erstatte dagens bruk av blant annet sandsekker og jordvoller.

Andre økonominyheter:
- Om dette slår til er det som å plukke penger på gaten
Slik kan du tjene penger på børsfall