Nordmenn skeptiske til kjøtt

Norske forbrukere synes de spiser for mye kjøtt, men de har ingen planer om å endre kostholdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) har gjennomført en undersøkelse som viser at nordmenns skepsis til kjøtt ikke påvirker forbruket. Tvert imot har tre av fire nordmenn stor tillit til norsk kjøttproduksjon og anser kjøttet som uunnværlig i et riktig kosthold.

Det er særlig menn som mener at kjøtt er nødvendig i kostholdet.

99 prosent av alle nordmenn spiser kjøtt. Om lag halvparten av oss bruker kjøtt i en eller annen form til middag 3-4 ganger i uka.

Folk i Nord og Midt-Norge spiser mindre kjøtt enn folk på Østlandet. Eldre spiser mindre enn yngre, mens de med høy inntekt forsyner seg mer av kjøttfatet enn lavere inntektsgrupper.

To av fem forbrukere har betenkeligheter med sitt eget kjøttforbruk. Kvinner er generelt mer skeptiske enn menn. De som bor på landet er mindre skeptiske enn folk i byene.

Selv om bare 1 prosent av befolkningen er vegetarianere, har halve Norges befolkning stor forståelse for dem som velger å ikke spise kjøtt.

SIFOs undersøkelse er laget på oppdrag av Opplysningskontoret for kjøtt.

(NTB)