Nordmenn skylder staten 9,5 milliarder

Og vi synder mest med TV-lisensen.

LISENS: NRK-lisensen er den avgiften som vi er dårligst til å betale. Her NRKs kontorer på Marienlyst i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
LISENS: NRK-lisensen er den avgiften som vi er dårligst til å betale. Her NRKs kontorer på Marienlyst i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor krevde Statens innkrevingssentral (SI) inn 3,8 milliarder kroner fra nordmenn som ikke har betalt regningene sine.

Statens innkrevingssentral har ansvar for å kreve inn ubetalte regninger fra 30 ulike statlige oppdragsgivere som NRK, Tollvesenet, Lånekassen, krav fra politiet og erstatningskrav.

Ved utgangen av fjoråret utgjorde statens utestående beløp nesten 9,5 milliarder kroner fordelt på rundt en halv million misligholdte krav, skriver Aftenposten.

Beløpet flest skylder er lisensavgiften. Til sammen 107 000 nordmenn har ikke gjort opp for seg her. Den største kreditoren er Lånekassen som har nesten 4,3 milliarder kroner utestående som SI har fått ansvaret for å kreve inn.

Etter loven stiller staten aller først i køen som kreditor her i landet. Ved utgangen av 2012 hadde 5,4 prosent av befolkningen betalingsanmerkninger, en oppgang på 3,8 prosent fra året før, justert for befolkningsvekst.

(NTB)