Nordmenn slåss mot selvmords-terrorister

Krigen raser utenfor Mosul. IS-terrorister sprenger seg i lufta, mens frivillige norske soldater skyter tilbake.

FULL KRIG:  IS-terrorister har de siste dagene brutt gjennom fronten ved Duhov, nord for Mosul. Harde kamper raser i landsbyene mellom Peshmerga-militsen og terroristene. - Mange er drept, sier den norske elitesoldaten «Mike» som slått sammen med kurderne mot islamistene. Foto: Scanpix
FULL KRIG: IS-terrorister har de siste dagene brutt gjennom fronten ved Duhov, nord for Mosul. Harde kamper raser i landsbyene mellom Peshmerga-militsen og terroristene. - Mange er drept, sier den norske elitesoldaten «Mike» som slått sammen med kurderne mot islamistene. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordmannen «Mike» ble trent opp til å bli elitesoldat i Telemark bataljon. Nå kjemper «Mike» og flere andre nordmenn for sine liv i Nord-Irak. Desperate IS-terrorister angriper og sprenger seg selv, og bilene de forsøker å bryte gjennom fronten med, i lufta.

Dagbladet kjenner til flere nordmenn — både etniske nordmenn og nordmenn med kurdisk bakgrunn — som har sluttet seg til den kurdiske militsen Peshmerga. Et par av nordmennene har lang erfaring fra forsvaret — både hjemme i Norge og på utenlandsoppdrag.

- Mange drept - IS kom seg gjennom fronten vår for et par netter siden. Kampene har rast etter det, forteller «Mike» til Dagbladet.

Han er stasjonert i området Duhok noen mil nord for den IS-okkupert storbyen Mosul (i 2008 bodde det om lag 1,8 millioner mennesker i det som Iraks nest største by). Under ledelse av den kurdiske generalen Wahid Kolve slåss «Mike» sammen med lokale frivillige i Duhok Anti Terror Unit.

- Vi er stasjonert helt framme mot IS-terroristene. Angrepet kom om natta. De satte inn det de hadde av ressurser og angrep for fullt med skarpskyttere og selvmordsbombere. Mange er drept og såret, forteller «Mike» til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer