Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nordmenn sløser med maten

Da Mr. Lee så bildene av norsk fiskedumping, ringte han sporenstreks til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Nudel-kongen Chul Ho Lee er både sint og sjokkert over måten norske fiskere behandler småfisk på.

Fiskeridirektoratet hevder mye fisk under minstemål blir dumpet systeamtisk på havet fordi den ikke gir «god nok pris». Flere norske båter og rederier blir nå etterforsket for fiskedumping. Mr. Lee mener velfødde nordmenn sløser med maten:

- Dette er ressurs-sløsing med menneskeføde og enorme verdier. Og ofte smaker jo småfisken til og med bedre enn den store. Behandler man den skikkelig er den faktisk gull verdt, sier Lee til Dagbladet.

Han betegner fiskedumpingen som en «nasjonal norsk skam» og «grov kriminalitet».

- Vi må få en debatt rundt hvordan fisken behandles, og hvorfor disse verdiene ikke utnyttes bedre. Hadde dette skjedd i Korea eller andre asiatiske land ville du blitt hengt, en folkedomstol ville tildelt piskeslag. Med dagens teknologi kan du singelfryse småfisk og fikeavfall og samle alt i små containere og om nødvendig sende den til månen. Dette må da norsk fiskerinæring forstå, sier mr. Lee.

Han jobber stadig med å få koreansk kapital til å engasjere seg i norsk fiskeindustri.

Blant annet har han nylig vært på besøk i Berlevåg med en delegasjon fra sitt hjemland.

- Jeg har ingen personlig interesse i dette, men ønsker å tale Norges sak overfor koreanerne og markedet der. Norge har verdens vakreste natur og rent og kaldt vann. Men hva skjer når de hører at vi kaster mat på havet? spør Chul Ho Lee, som for noen år siden reklamerte for norsk laks sammen med statsminister Kjell Magne Bondevik i Sør-Korea.

RASER: Nudel-kongen mr. Lee mener norske fiskere er helt på trynet, når de dumper småfisk det går an å tjene penger på.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media