– Nordmenn står bak hvalsabotasjen

Den kjente hvalfangstaktivisten Paul Watson sier til Dagbladet at det er nordmenn som har tatt på seg ansvaret for senkingen av hvalfangstskuta «Willassen senior».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag 31. august sank hvalbåten «Willassen senior» ved kai i Svolvær på uforklarlig vis. Nå sier den mystiske dyreverngruppa Agenda 21 at de senket båten. Denne gruppa har tidligere tatt på seg ansvaret for flere liknende aksjoner.

– Jeg kjenner til dem. De er fra Norge og har hold på i en ti års tid, sier Paul Watson til Dagbladet. Han har selv utført flere sabotasjeaksjoner mot hvalfangst i Norge.

– De har holdt seg i ro en stund, men jeg ble glad da jeg hørte at de hadde senket et skip, sier han.

Tirsdag ble det lagt ut en erklæring på det ytterliggående dyrevernmagasinet Bite Backs hjemmeside, der gruppa hevder å ha senket «Willassen senior» for å feire at Island slutter med kommersiell hvalfangst. Senkingen skal ha foregått ved at gruppa fjernet et kjølerør fra maskinen og åpnet saltvannsinntaket på «morderskipet».

Politiet sier samtidig at de er sikre på at båten sank som følge av sabotasje. Agenda 21 dediserer senkingen av «Willassen senior» til minnet om den utdødde delfinen i Changelva i Kina, «som aldri igjen vil svømme gjennom vannet på vår blå planet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer