Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nordmenn stikker fra regninga

Spanske frisører er fortvilet over situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALFAZ DEL PI (Dagbladet): Nordmenn sparer store summer ved å dra til Spania for å skjøte på håret. Hairextension koster en brøkdel av hva det gjør i Norge.

-  Vi har mange norske kunder her hos oss, sier Rai Lopez (27) hos frisørsalongen Head Lines i Alfaz del Pi.

Men nylig ble hun lurt. Ei jente kom sammen med kjæresten og ei venninne. Kjæresten skulle betale regninga. Den ene fikk hairextension for 400 euro, og den andre farging og klipp for 100.

-  Vanligvis ber vi om forskudd, men vi er vant til å stole på nordmenn. Så kom oppgjørets time. Kjæresten til jenta hadde ikke penger på bankkortet, og skulle bare gå i banken og ta ut kontanter. Det var det siste vi så til dem, forteller frisøren. Beløpet tilsvarer en halv månedslønn i Spania.

Den samme metoden ble brukt ikke lenge etter, hos Passarella frisørsalong.

-  Jenta som kom hit hadde det veldig travelt. Da hun skulle betale, var det ikke penger på kortet. Hun sa hun skulle hente penger i bilen, og satte igjen veska som pant. Det var det siste vi så til henne. Veska viste seg å være tom, forteller Maria del Mar, som har anmeldt saken til politiet.

Ikke langt unna Passarella ligger Rocha\'s Hair, som eies av norsktalende Charo Rodriguez. Hun forteller om tilfeller hvor kunder har nektet å betale, og bare spasert ut.

Svindlere med bankkort uten dekning og tomme vesker har fått flere frisører i norsk-spanske

Alfaz del Pi til å endre på rutinene sine.

-  Det er synd for alle de hederlige nordmennene som bor her at disse ungjentene ødelegger, sier frisøren som har 20 års erfaring med å frisere nordmenn i Spania.

BLE LURT: Maria del Mar Palencia viser fram hår av samme type som den norske jenta som svindlet henne fikk påsydd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling