FÅR STØTTE: Her hor er norske soldater ved en pansret Iveco som holder utkikk fra en høyde ved Dowlatabad i Faryab-provinsen.  Foto: Forsvaret / Scanpix
FÅR STØTTE: Her hor er norske soldater ved en pansret Iveco som holder utkikk fra en høyde ved Dowlatabad i Faryab-provinsen. Foto: Forsvaret / ScanpixVis mer

Nordmenn støtter Afghanistan-operasjon

Ifølge en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En meningsmåling utført av TNS Gallup for TV 2 viser at 48 prosent av befolkningen mener de norske soldatene i Afghanistan er riktig bruk av ressurser. Dette til tross for at flere norske liv har gått tapt i Afghanistan og at sikkerhetssituasjonen stadig blir verre.

- Det er veldig viktig for soldatene vi har ute å vite at de ikke bare har støtte fra regjeringen og Stortinget, men også fra befolkningen, sier forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap).

Meningsmålingen viser at kvinner er mest kritiske til engasjementet i Afghanistan; bare 35 prosent av de spurte kvinnene mener det er riktig at soldatene er der.

SVs nestleder, Bård Vegar Solhjell, understreker at andelen som ikke støtter krigføringen er stor.

- Selv om meningsmålingen viser at det er mange som er positive, er det også mange som ikke ønsker at Norge har soldater i Afghanistan. Vi i SV mener vi bør trekke ut styrkene nå, sier han.

(NTB)