Nordmenn støtter Frp's store innflytelse på regjeringens asylpolitikk

Over halvparten av de spurte mener Frp har passe eller for lite innflytelse på regjeringens asyl- og flyktningpolitikk.

FÅR STØTTE: TIrsdag besøkte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug syriske Gazal (6), Gaith (3) Geath (1) og moren Manal i den norskstøttede flyktningleieren i Elaionas i Aten. Nå stiller norske velgere seg bak Frp's innflytelse på regjeringens asylpolitikk. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FÅR STØTTE: TIrsdag besøkte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug syriske Gazal (6), Gaith (3) Geath (1) og moren Manal i den norskstøttede flyktningleieren i Elaionas i Aten. Nå stiller norske velgere seg bak Frp's innflytelse på regjeringens asylpolitikk. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): 38 prosent av de spurte mener Frp har en passe innflytelse på regjeringens asyl- og flyktningpolitikk, og 15 prosent mener de har for liten innflytelse.

Dermed stiller over halvparten av velgerne seg bak Frp's politikk og gjennomslaget de får. 40 prosent mener Frp har for mye innflytelse.

- Det er overraskende mange som mener at partiet med den strengeste politikken på dette området har for lite eller passe innflytelse. Dette er tall som Frp må være fornøyde med, sier Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning til Dagbladet.

- Høy tillit Frp hadde landsmøte denne helga, og partileder Siv Jensen mener målingen viser at det er et solid flertall i det norske folk for den innstrammingen av asyl- og innvandringspolitikken som Frp og regjeringen har lagt fram for Stortinget.

- Målingen viser også at vi har høy tillit. Folk ser at vi har kontroll i en situasjon som er veldig krevende med økende migrasjon i Europa, sier Jensen til Dagbladet.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug blir ikke overraskende glad når Dagbladet presenterer tallene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer