Nordmenn strammer inn på feriebudsjettet

Nordmenns reiselyst er høy og stabil, men i 2018 strammer vi litt inn på feriebudsjettet. Fortsatt er Spania landet flest planlegger å reise på sommerferie til.

FREMDELES POPULÆRT: Barcelona bidrar til at Spania topper lista for hvor nordmenn ønsker å reise i 2018. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
FREMDELES POPULÆRT: Barcelona bidrar til at Spania topper lista for hvor nordmenn ønsker å reise i 2018. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Reiselysten blant folk flest er stabilt høy, og det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsreiser og ferieturer her hjemme i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge.

Virke fastslår samtidig at nordmenn kutter ned på feriebudsjettet fra i fjor. I gjennomsnitt brukte hver husstand 41.850 kroner på ferier i 2017. I år er budsjettet slanket til 39.250 kroner.

72 prosent planlegger å reise på sommerferie i år, og av disse oppgir 62 prosent at de vil reise til utlandet. 34 prosent av dem som skal til utlandet i sommer planlegger å reise til Spania. 23 prosent ser for seg sommerferietur til Hellas, viser Virkes undersøkelse.

Åtte av ti oppgir at de vil ta minst én helgetur i løpet av året, og nesten seks av ti sier disse turene skal legges til utlandet, gjerne til storbyer i Europa.

Selv om helgeturer til private hytter fortsatt er populært, er stadig flere som planlegger helgeturer til hoteller og utleiehytter i Norge.

- Hele 43 prosent sier at de vil ta tre eller flere helgeturer i Norge i 2018. Folk har blitt flinke til å benytte helgene til å nyte Norge og ta i bruk både kulturtilbud og natur. Vi ser også at det å dyrke personlige interesser på ferieturer holder seg stabilt høyt, sier Line Endresen Normann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer