Nordmenn svindler mer med livsforsikring

Forsikringsselskapene avslører stadig større svindelsaker innen livsforsikring. I fjor avslo selskapene krav på til sammen 322 millioner kroner.

IKKE FORNØYD: Finansnæringens Fellesorganisasjon er misfornøyde med antallet svindler. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IKKE FORNØYD: Finansnæringens Fellesorganisasjon er misfornøyde med antallet svindler. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Av dette utgjorde utbetalinger av livsforsikring 207 millioner kroner, 42 millioner mer enn året før, viser den siste svikrapporten til Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

- Mange er svært kreative for å prøve å svindle til seg millionbeløp, sier Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i FNO.

Selv om svindel innen livs- og personforsikring står for den største delen av beløpene, gjelder de fleste sakene skadeforsikring. Mye av forklaringen er at det er langt flere avtaler og forsikringssaker i skadeforsikring enn i livsforsikring.

Nesten 50 prosent av sakene dreier seg om forsøk på svindel med bilforsikring.

- De som svindler med bilforsikringen prøver å kamuflere dette på mange ulike måter. Arrangerte biltyverier og arrangerte kollisjoner er blant de vanligste metodene. I tillegg kommer blant annet bilbranner og dumping i øde fjorder og vann, sier Neverdal.

Mens noen gjør seg til svindlere for noen skarve hundrelapper, prøver andre å svindle selskapene for flere millioner kroner, ifølge Neverdal. Strafferammen for forsikringssvindel er inntil seks års fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer