Nordmenn svindler til seg plastisk kirurgi

Har du hørt om mannen som sa han var sparket i underlivet, men egentlig hadde fått penisforlengelse? Eller mannen som sa han hadde fått akutt brokk, men egentlig var blitt fettsugd? Les nordmenns elleville historier for å få gratis plastisk kirurgi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mangler ikke på oppfinnsomhet når nordmenn drar til utlandet, tar dyre plastiske operasjoner og vil få forsikringsselskapene til å dekke den nye nesa eller fettsugingen. En kvinne sa hun fikk en nevø på nesa. En annen hadde en regning på 44 000 kroner fordi hun fikk vondt i magen. Heldigvis er det ikke mange som prøver seg. Så langt er det er for få slike saker til at forsikringsselskapene ser et klart mønster.

- Det kan se ut som om denne typen svindel er mest vanlig blant folk som bor i Norge, men kommer fra andre land. Når de drar hjem på ferie skjer det lett ett eller annet. De blir syke og bor på dyre hoteller i i hjemlandet. Men det er ingen land eller verdensdeler som skiller seg spesielt ut, sier medisinsk fagdirektør Sverre Kjølstad i Europeiske Reiseforsikring til Dagbladet :på nettet.

God kontroll

- Egentlig har vi få saker der folk prøver å svindle til seg plastisk kirurgi. Det er under fem saker i året der vi har mistanke om dette, så vi føler oss sikre på at vi har god kontroll.

- Den mest vanlige formen for forsikringssvindel på reiser gjelder folk som har mistet bagasjen sin. Vi har hatt episoder der noen sier det var dyre Boss-dresser i kofferten, og når den kommer til rette viser det seg at dressene var fra Dressmann. Noen oppgir også at de hadde verdier for 30 000 kroner i bagen, mens det egentlig bare var 3000 kroner.

Her er svindellisten fra Europeiske Reiseforsikrings og Finansnæringens Hovedorganisasjon.:

  • En mann i 50-årene var i Acapulco og meldte til forsikringsselskapet at han hadde falt i en trapp og fått akutt brokk. Han ble innlagt på sykehus og ga forsikringsselskapet en regning 60.000 kroner. Tilfeldigvis hadde Europeiske Reiseforsikring to år tidligere hatt en episode hvor en pasient ble lagt inn på det samme sykehuset. Den gang var det en svensk kvinne som prøvde å få dekket fettsuging. Selskapet sendte en detektiv til Acapulco, og fant ut at mannen ikke var operert for brokk, men hadde blitt fettsugd.
  • En mann i 30-årene meldte til forsikringsselskapet at han hadde spilt ball i Nederland. Mannen sa han fikk ballen i nesa og måtte på sykehus. Utgiftene ble på 20 000 kroner. Da Europeiske Reiseforsikring sjekket med sykehuset viste det seg at mannen rett og slett var misfornøyd med formen på nesa si og hadde tatt en kosmetisk operasjon.
  • En kvinne i 30-årene var på ferie i Chile. Hun påsto at hun hadde falt og fått en akutt skade i underlivet. Hun var på sykehus, og regninga kom på 30 000 kroner. Forsikringsselskapet sjekket opplysningene. Det viste seg at hun slett ikke hadde falt. Hun hadde tidligere født flere barn, og ville nå stramme sammen skjedeåpningen.
  • En kvinne på 45-50 år kom tilbake fra Frankrike med en regning på 44 000 kroner etter et sykehusopphold fordi hun hadde fått vondt i magen. Forsikringsselskapet ville gjerne ha mer informasjon og kalte inn kvinnen til samtaler. Det viste seg til slutt at kvinnen hadde blitt fettsugd.
  • En 29 år gammel kvinne lekte med nevøen sin mens hun var på ferie i Pakistan. Nevøen skal ha falt på nesa hennes. Sykehusregninga kom på 45 000 kroner. For to år siden var hun også i Pakistan, og da fikk hun skader i brystet. Europeiske Reiseforsikring sjekket, og det viste seg at den samme legen hadde utført begge operasjonene. Han var i tillegg en slektning av kvinnen. Saken behandles fremdeles, og det er ikke klart om kvinnen har prøvd å lure forsikringsselskapet.
  • En 36 år gammel mann fortalte forsikringsselskapet at han ble sparket i underlivet da han var i Argentina. Han kom tilbake med en sykehusregning på 160 000 kroner. Forsikringsselskapet fattet mistanke og sjekket med sykehuset. Det viste seg at mannen hadde brukt pengene på penisforlengelse.
  • En kvinne som hadde vært på sykehus i Peru fortalte forsikringsselskapet at hun var blitt voldtatt. I virkeligheten hadde kvinnen forstørret brystene.
  • En kvinne som var på Filippinene kom med regning til forsikringsselskapet etter at hun angivelig hadde blitt utsatt for tarmslyng. Da selskapet sjekket opplysningene, fant de ut at kvinnen hadde gjennomgått fettsuging og en slankeoperasjon.
  • En 55 år gammel mann som var på Filippinene hevdet at han var blitt skadd i ansiktet i en dykkerulykke. Forsikringsselskapet fant ut at mannen rett og slett hadde tatt en ansiktsløftning.
  • En 21 år gammel kvinne som var i Libanon sa til forsikringsselskapet sitt at hun var slått over nesa med en kasserolle. Nærmere undersøkelser viste at kvinnen hadde tatt en kosmetisk operasjon.
FETTSUGD: Nordmenn er svært kreative når det gjelder å svindle til seg blant annet fettsuging.